Tabla neagra striata pentru locuri alunecoase

March 29, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Ce este de fapt tabla neagra striata?

Materialul metlurgic numit tabla neagra striata este un produs incadrat in categoria materialelor de constructii cu mai multe posibilitati de folosire. Fata de tabla clasica binecunoscuta in lumea constructorilor cu experienta, acest material feros este prevazut de catre cei ce ganesc arhitectura lui cu niste proeminente menite sa opreasca alunecarea involuntara. Acestea se numeste striatii, de unde si numele produsului finit.

Multumita particularitatii constituite din proeminentele acestuia, produsul este in general o solutie buna pentru mediile expuse ocazional sau in mod constant la umezeala. Aceasta intrebuintare este argumentata de faptul ca prin scaderea sanselor de a aluncea involuntar creste astfel siguranta persoanelor care trec pe acolo.

Cum se fabrica tabla neagra striata?

Fata de alte tipuri de materiale asemanatoare, tabla neagra striata are doar o singura etapa in plus. Incepand cu primele etape, materia prima, adica otelul, este prelucrata la cald, presata si rulata pana cand foaia atinge grosimea optima.

Striatiile sau proeminentele ce fac acest produs aparte si ii scad sansele ca acesta sa constituie un potential loc ce faciliteaza alunecarea in prezenta umezelii, sunt dobandite in ultima etapa de laminare la cald cand printr-o presa speciala sunt atribuite forme adesea in forma de „x”, egale intre ele si asezate la aceeasi distanta una fata de alta.

Unde poate fi folosita tabla neagra striata?

Asa cum am spus anterior, tabla neagra striata este acel produs care se cauta atunci cand se doreste scaderea probabilitati de a aluneca intr-o zona care este adesea cel putin umeda. Mai concret, folosita in general pentru zone portuare sau chiar nave, este implementata in scari, in zonele de acces care sunt intens circulate de catre oameni.

O alta intrebuintare care este datorata atat striatiilor cat si durabilitatii si rezistentei in timp a foii de tabla neagra striata are legatura cu confectionarea anumitor elemente care sunt folosite in constructia masinilor auto-speciale sau pentru interventie (masini de salvare, masini de pompieri).

tabla neagra striata

Care sunt proprietatile pe care le are tabla neagra striata?

Principalele trei atribute ale acestui material de constructii numit tabla neagra striata se invart in jurul atributelor aparte pe care acesta le are dar nu numai. In acest sens caracteristicile pentru care oamenii aleg acest tip de material pentru satisfacerea nevoilor sunt:

  • Prezinta proeminente care transforama foaia intr-un material bun pentru a impiedica alunecarile;
  • Rezistenta inalta la frecare si uzura – datorata in mare parte etapei de laminare la cald dar si a materiei prime, si anume otelul;
  • Capacitate buna de auto-drenaj – prin structura sa permite indepartarea apei de pe suprafata foarte usor.
Comments Off on Tabla neagra striata pentru locuri alunecoase Tags:

Author:

This author has published 68 articles so far. More info about the author is coming soon.