Tamplarie lemn stratificat pentru ferestre si usi moderne

October 24, 2018 | Author: | Posted in Constructii

Lemnul este un material natural traditional pentru productia de ferestre si usi. Produsele fabricate din lemn,  mostenesc toate proprietatile materialului: conductivitate termica scazuta, caracteristici pronuntate de izolare fonica, capacitatea de a respira, precum si prietenia cu mediul. Tamplarie lemn stratificat de la Unilux Construct  nu inseamna doar practic si functional, ci si eleganta. Finisajul din lemn da o atractie speciala ferestrelor si usilor.

Tamplaria din lemn stratificat astazi, este executata cu tehnologii moderne de prelucrare si fabricare a lemnului, iar acest lucru a sporit semnificativ durabilitatea ferestrelor si usilor din lemn. Ferestrele si usile din lemn produse in zilele noastre, pot servi utilizatorul timp de multe decenii. O proprietate remarcabila a produselor din lemn, este rezistenta lor ridicata, cu o greutate relativ mica. Un anumit tip de tamplarie lemn stratificat este comparabila,  in ceea ce priveste rezistenta, cu aliajul de otel.

In acelasi timp, este un material foarte vulnerabil si usor abraziv, cu exceptia lemnului de esenta tare, cum ar fi, stejar si zada. Suprafata lemnului stratificat este rezistenta la zgarieturi, perforari etc., iar daca din intamplare se produce o zgarietura, aceasta poate fi reparata rapid si sigur, fara a afecta aspectul. Prin urmare, ferestrele si usile din lemn vor arata ca noi. De asemenea, daca sunt  bine intretinute, acestea vor dura aproximativ 50 de ani.

Folosirea tehnologiilor moderne, nu permite ca structurile interne sa prezinte deficiente inerente, cum ar fi putrezirea si deteriorarea, microorganisme etc., acest lucru datorandu-se impregnarii produselor cu compusi de protectie. Vorbind despre avantajele acestui material, este imposibil sa ignori calitatile sale estetice, de exemplu, designul texturat unic a suprafetei lemnului, cum ar fi tonifierea lemnului din  specii valoroase, utilizarea diferitelor tipuri de sculptura, frezare, slefuire, si aceasta nu este o lista completa a modalitatilor de a descoperi posibilitatile decorative ale lemnului.

Ferestre tamplarie lemn stratificat

 

De mai multe decenii, tehnologia de productie a ferestrelor din lemn s-a schimbat drastic. Acum, materialul sursa nu este un singur lemn, ci mai multe lemne imbinate intre ele, cel mai adesea trei, uscate complet si fara defecte. In exterior, ferestrele din lemn stratificat, sunt acoperite cu lacuri sau vopsele de inalta rezistenta. Multi producatori aplica o acoperire externa sub presiune inalta intr-un camp electrostatic, formand astfel un film impermeabil.

 

Usi tamplarie lemn stratificat

 

Usile fabricate din lemn stratificat sunt prezentate intr-o selectie larga, iar configuratiile si accesoriile constructive (carcasa, portal, arc) sunt nesfarsite, ceea ce permite ca imaginatia clientilor sa fie completata de maestru. Astfel, pot fi execute cu usurinta usi moderne din lemn stratificat, iar sculptura in lemn va face ca aceste lucruri sa devina unice.

 

O varianta a designului usii, este captusirea pe ambele parti cu scuturi solide din MDF, plastic, fibra de sticla etc. Golurile dintre partile cadrului sunt umplute cu un material usor, care asigura un anumit nivel de izolare fonica si termica si o rezistenta suplimentara. De exemplu, astazi,  asa-numita umplutura celulara (placi celulare din material polimeric) este larg raspandita. Desigur, ca exista si optiuni bugetare, cele mai multe panouri de usi din lemn stratificat din clasa economica, avand un design similar.

 

 

Comments Off on Tamplarie lemn stratificat pentru ferestre si usi moderne Tags: , , ,

Author:

This author has published 57 articles so far. More info about the author is coming soon.