Tavane extensibile

June 5, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Finalizarea plafonului este una dintre cele mai importante sarcini in procesul de efectuare a reparatiilor. In mod ideal, ar trebui sa arate perfect neted si sa-si mentina aspectul original cat mai mult posibil. Aceste criterii sunt pe deplin indeplinite de gama de tavane extensibile cu membrana ignifuga din PVC. Acestea sunt impresionante intr-o varietate de texturi si culori.

Tipuri de tavane extensibile

Tavanele extensibile pot fi dintr-o panza solida, extinsa pe plafonul conventional, pe  un profil special din aluminiu sau plastic. Cele mai obisnuite tipuri de materiale folosite ca strat principal pentru tavane extensibile sunt membrana ignifuga din PVC si materialele sintetice (poliester impregnat cu poliuretan). In functie de textura lor, exista plafoane mate, lucioase, satinate si cu imprimare foto.

Tavane extensibile mate

Un astfel de plafon se distinge printr-o suprafata perfecta, asemanatoare cu tencuiala vopsita. Avantajul acestui plafon extensibil este absenta stralucirii si refractiei luminii, precum si invizibilitatea completa a imbinarilor care se formeaza in timpul lipirii. Caracteristicile estetice ridicate, fac ca plafoanele extensibile  de matase, sa fie  indispensabile pentru crearea unui interior clasic elegant.

Tavan extensibil lucios (oglinda)

Stratul lucios este cea mai buna alegere daca doresti sa maresti vizual inaltimea camerei si sa o faci mai aerisita. Indiferent de culoare, un astfel de film este ca o suprafata de apa curata, in care se reflecta fiecare foton de lumina – atat lumina naturala cat si artificiala.

Tavan extensibil perlat

Aceasta optiune poate fi un compromis intre tavanul extensibil lucios si cel mat. Principala sa caracteristica este un luciu de perle, oferind camerei o stralucire delicata de perle sau matase. Absenta umbrelor ascutite iti permite sa folosesti invelisurile de satin pentru a crea o atmosfera confortabila pentru relaxare.

Tavane extensibile din tesatura

Tavanul extensibil din tesaturi este montat fara preincalzire si, cel mai adesea, nu are imbinari: latimea rolei poate fi de la 3 pana la 5 metri, iar acest lucru este suficient pentru camerele foarte mari. Spre deosebire de pelicula din PVC, materialul textul este rezistent la temperaturi scazute, astfel incat gama de tavane extensibile din material textil poate fi utilizata in incaperi si cabane neincalzite.

Tavanul extensibil cu imprimare foto

Tavanul extensibil cu imprimare foto este o ocazie uimitoare de a incorpora ideile de design care iti plac, plasand o imagine de inalta calitate pe tavan. Poate fi cerul instelat, florile, pasarile, fluturii, peisajul, harta lumii, zgarie-nori, fotografii cu copii sau abstractizari. Este important sa combini frumos un astfel de tavan extensibil cu restul interiorului, fara a supraincarca spatiul cu detalii mari.

In designul interiorului modern plafoanele extensibile sunt folosite mult mai des decat plafoanele conventionale traditionale. Motivul este calitatea lor estetica de neegalat, usurinta de instalare, durabilitatea si versatilitatea.

Avantaje tavane extensibile

Datorita rezistentei absolute la umiditate, tavanele extensibile din membrana ignifuga din PVC sunt ideale pentru bucatarie si baie. In caz de inundatie, poate chiar sa retina o cantitate destul de mare de apa. Deseori tavanele extensibile se combina cu gips-carton, creand structuri interesante pe mai multe niveluri. Un alt avantaj al acestui decor este capacitatea de a ascunde usor neregularitatile minore ale plafonului obisnuit si, impreuna cu ele, de a ascunde cablajul si unele elemente de iluminat.

Comments Off on Tavane extensibile Tags: ,

Author:

This author has published 57 articles so far. More info about the author is coming soon.