Tipuri si materiale de tavane extensibile

January 25, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Datorita numarului mare de avantaje care apar atunci cand se instaleaza tavane extensibile, ele devin din ce in ce mai populare ca optiune pentru decorarea interioara. Pentru multi, este  necesar sa inteleaga ce sunt plafoanele extensibile, tipurile, optiunile de culoare si texturile. 

Tipuri de panza

Exista doar  doua tipuri de astfel de plafoane: filme si tesaturi. Ele sunt deosebit de distinse nu numai in modul in care arata in exterior, ci exista si diferente in performanta si chiar si in metoda de instalare. Daca panzele filmate sunt instalate folosind un pistol cu incalzire, tavanul extensibil din material este montat folosind metoda la “rece”. Acest lucru poate fi relevant in unele cazuri.

Tesaturile din panza au o latime maxima de pana la 5 metri, fara cusatura de legatura, iar straturile filmate  pot fi realizate de numai 2 metri latime. Toate foliile din PVC cu o latime mai mare decat cea specificata, diferenta fiind necesara pentru sudura. Cu toate acestea, pe plafoanele extensibile din PVC de inalta calitate, aceasta imbinare este aproape invizibila.

Potrivit caracteristicilor, plafoanele extensibile cu tesaturi sunt mult mai rezistente, rezistenta acestora fiind de 15 ori mai mare decat cea a foliilor realizate din PVC. In acelasi timp, invelisurile de tesaturi pot fi de asemenea reparate si reinventate. Aceasta este proprietatea lor foarte utila, atunci cand vrei sa schimbi interiorul. Plafoanele extensibile cu panza permit sa fie vopsite de circa 5 ori, dupa care plafonul va trebui sa fie inlocuit.

Tavane false

Filmul din PVC este mai putin durabil, dar are mai multa elasticitate. Cand se instaleaza, este necesar sa se incalzeasca aerul din camera cu un pistol de caldura, ceea ce face necesara indepartarea mobilierului si a plantelor din incapere. Printre avantajele tavanelor extensibile din PVC, se numara cu siguranta pretul usor mai mic, comparativ cu tesaturile.

Optiuni pentru texturi

In functie de caracteristicile interioare, este necesar sa alegi textura finisajului. Alegerea finisajului plafoanelor extensibile  este destul de extinsa.

Straturi lucioase

Stratul lucios poate fi obtinut numai pe plafoanele extensibile lucioase. Acest lucru ar trebui luat in considerare, chiar si atunci cand alegi materialul de panza. Cu ajutorul unui astfel de plafon, poti creste vizibil inaltimea camerei, lumina se reflecta perfect, iar camera va fi mai luminoasa si aerisita. De obicei, astfel de plafoane se instaleaza acolo unde sunt posibile diferite tipuri de poluare, cum ar fi o bucatarie sau un coridor sau, in incaperi care nu sunt utilizate in mod constant, in bai, toalete si coridoare. Este mai usor sa intretii un astfel de plafon, iar intretinerea trebuie facuta mai des decat la alte tipuri de plafoane.

Soiurile mate

Plafonul extensibil mat poate fi atat dintr-un film, cat si dintr-o tesatura. La mare popularitate a fost mult timp tavanul extensibil din PVC plictisitor. Acesta este, desigur, cel mai ieftin si este potrivit pentru orice camera. Avantajul unui finisaj mat este nu numai versatilitatea, ci si o asemanare exterioara cu cel obisnuit, neted si pictat. Unii nu doresc ca plafonul lor sa iasa in evidenta. Aceste suprafete pot arata excelent peste tot, dar, cel mai bine, ele sunt potrivite pentru interioare clasice sau cu un mobilier conservator.

Resursa articolului: www.VIPCasa.ro

Comments Off on Tipuri si materiale de tavane extensibile Tags: , , ,

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.