Tu cunosti specificatiile tehnice pe care le are tabla zincata?

October 1, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Informatii generale despre tabla zincata

In primul rand, tabla zincata este materialul preferat al specialistilor, in special pentru ca este un produs extrem de eficient si foarte rezistent. Aceasta este preferata de speciliastii in constructii pentru ca ofera o rezistenta foarte mare, o durata de viata si mai mare si extrem de multe posibilitati de utilizare in extrem de multe proiecte.

Tabla zincata de la Mesteru Manole este foarte apreciata pentru ca detine o serie de avantaje extrem de importante care, bineinteles, au contribuit din plin la utilizarea acesteia in cadrul foarte multor proiecte. Rezistenta foarte mare se datoreaza in mare parte stratului de zinc, strat care actioneaza ca si unul protector, dar totodata ofera tablei zincate un aspect extrem de placut.

tabla zincata

Utilizare

Tabla zincata este un material usor de utilizat si isi gaseste folosinta atat in proiecte simple din jurul gospodariei, cat si in unele mai complexe, chiar industriale. Astfel, aceasta este prieten bun al garajelor, magaziilor de diferite tipuri sau marimi si chiar al materialelor de productie publicitara. In plus, se mai foloseste adesea in realizarea de indicatoare stradale sau in realizarea de invelitori pentru constructii.

Caracteristici

Tabla zincata este un material metalurgic cu o rezistenta foarte buna, care beneficiaza de o protectie impotriva agentilor corozivi. Aceasta protectie se datoreaza stratului de zinc, care actioneaza ca un strat protector si totodata ii ofera acesteia un aspect extrem de placut pe de-o parte, dar si o durata de viata ridicata.

Datorita protectiei anticoroziva si a materiei prime pe care o da otelul, aceasta se imparte in doua categorii. Astfel, exista doua tipuri de table zincate si aceste doua tipuri sunt date de felul in care este aplicat stratul protector de zinc.

Procesul de zincare la cald – din care iese o tabla zincata din care se poate utiliza in lucru cu profile de extrem de mari dimensiuni.

Tabla zincata obtinuta prin galvanizare – din care se obtine aceasta si este utilizata in proiecte unde aceasta este vizibila (cum ar fi piesele pentru aparatura electrocasnica)

De altfel, puteti sa vopsiti acest material dupa bunul plac pentru a se integra excelent in realizarea anumitor proiecte si in acelasi timp pastrand toate caracteristicile ei. Expertii in constructii utilizeaza tabla zincata in general pentru realizarea de acoperisuri, pentru pereti despartitori, pentru hale de productie sau de depozitare. Se mai utilizeaza foarte mult si in domeniul constructiilor auto, acolo unde este nevoie de un material cu o rezistenta ridicata la coroziune.

Comments Off on Tu cunosti specificatiile tehnice pe care le are tabla zincata? Tags: ,

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.