Ce inseamna un site cu design SEO-friendly

September 27, 2018 | Author: | Posted in Din online

Motoarele de cautare folosesc roboti ce acceseaza si interpreteaza informatiile de pe orice website. Specialistii care ofera servicii SEO atrag atentia ca site-urile nu arata la fel pentru noi, cum arata pentru  robotii  Google si este bine sa afli cat mai multe detalii legate aspectele tehnice, pentru a avea succes in acest domeniu.

 

Inainte de a afla cum putem realiza un site cu design SEO friendly este important sa aflam ce presupune si cu ce vine in plus un astfel de site, fata de altele. In primul rand trebuie mentionat ca un site prietenos, cu grafica simpla, ce este usor de folosit si de accesat de utilizatori indiferent de tipul dispozitivului de pe care este accesat.  In acelasi timp un site prietenos este unul usor de scanat, de citit si indexat de robotii motoarelor de  cautare, deci informatiile apar rapid in cautari. Un asemenea site poate fi realizat doar prin stransa cooperare a designerului, programatorului si a specialistului care asigura servicii SEO.

 

Constructia si modificarile ulterioare ale paganilor trebuie sa fie planificate si dezvoltate in concordanta cu standardele impuse de motoarele de cautare. Iata care sunt principalele aspecte ale unui site SEO friendly, bine optimizat.

 

Continut indexabil

Site-urile cu continut in format HTML sunt mai usor si mai rapid scanate si indexate. Analizele realizate de specialistii in SEO au scos la iveala ca cel mai adesea, site-urile cu continut notnext, format Java si fisiere Flash sunt trecute cu vederea si astfel informati valoroase raman neindexate. Conform celor ce ofera servicii SEO cel mai simplu mod de a face continutul vizibil si pentru utilizatori, si pentru motoarele de cautare este de a plasa cuvintele si expresiile cheie in textul HTML al paginii.

 

Adaugarea de continut text, la paginile cu fisiere Java si Flash este o alta solutie de a oferi mai multa vizibilitate informatiei. Un alt mod de a conferi vizibilitate este de a transcrie continutul audio si video, pentru a fi mai usor scanabil.

 

Obtinerea de link-uri de calitate accesibile pentru crawlere

Pentru a vedea continutul si a indexa paginile web site-urilor motoarele de cautare au nevoie de informatii, dar si de link-uri. Structurile realizate prin hiper link-uri fac un site sa fie mai usor de depistat, deci mai prietenos. Greselile critice in legatura de structura a link -urilor impiedica accesul crowlerelor la informatii, deci paginile raman invizibile pentru motoarele de cautare.

 

Link-urile sunt si un mod eficient de a trimite vizitatorul de pe o pagina pe alta, deci practic prin intermediul acestora vizitatorii sunt invitati sa exploreze intregul site, acestea reprezinta in fapt principiul de functionare a internetului.

 

Folosirea de ancore si tag-uri relevante

Pentru ca reteaua de link-uri sa fie mai eficienta este important sa se foloseasca etichete relevante, cunoscute sub denumirea de text ancora care descriu paginile catre care ii duc pe vizitatori.

 

Tag-urile reprezinta formaturile de baza pentru link-uri si fac informatia mai usor de recunoscut de catre motoarele de cautare, acestea inchid link-urile si trebuie scrise fara spatii intre caractere pentru a fi folosite.

 

Design placut, apreciat de vizitatori

Daca in randurile anterioare am mentionat cateva dintre detaliile care fac un site prietenos pentru motoarele de cautare, trebuie sa amintim si cateva elemente care fac un site atractiv pentru utilizatori. Pe langa informatie de calitate bine structurata, un site prietenos trebuie sa vina cu design atractiv, butoane intuitive perfect functionale si aspect placut care sa nu oboseasca vizual. Un site cu structura simpla, culori placute si butoane bine evidentiate este intotdeauna mai atractiv decat unul incarcat cu reclame sau alte elemente care explodeaza.

Comments Off on Ce inseamna un site cu design SEO-friendly

Author:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.