Iată care sunt pașii corecți pentru realizarea unui site

August 23, 2019 | Author: | Posted in Din online

Dacă te gândești să îți creezi propriul site web însă nu știi de unde să începi, nu trebuie să îți faci griji deoarece urmând cu atenție câțiva pași simpli poți avea siteul gata mai repede decât credeai.

Ce este un site și de ce avem nevoie de el?

Un site web conține o colecție de documente HTML, respectiv pagini web., găzduite pe cel puțin un server web.  Acestea sunt alcătuite din imagini, texte, clipuri video sau animații.

Este adevărat că poți avea un business și fără un site, însă în ziua de astăzi când mediul online este în plină dezvoltare siteul web este modalitatea perfectă pentru a ți face cunoscută afacerea și a crește numărul clienților fără mari eforturi.

Să nu mai spunem că în același timp vei genera și un venit care cu timpul poate deveni de-a dreptul consistent.

Care sunt etapele realizări siteurilor web?

Web design

În primul rând trebuie să știi ce tip de afacere vrei să promovezi iar apoi să decizi care este cel mai potrivit tip de site pentru dezvoltarea businessului tău.

Odată stabilite acestea, poate începe crearea propriu zisă a siteului.

Se începe prin cumpărarea unui domeniu web iar apoi se alege un webhost.

Domeniul trebuie ales în funcție de specificul pe care vrei să îl aibă siteul și nu uita că acum îți alegi și numele.  La fel, trebuie să te gândești și dacă vrei să folosești siteul la nivel național, internațional sau global. Când vine vorba de webhost trebuie să ști că poți alege unul gratuit dar atunci vei avea parte și de reclame nedorite iar dacă te orientezi spre unul plătit banda de transfer și spațiul de stocare vor fi și ele pe măsură.

Urmează construirea paginilor web și testarea siteului realizat. Aceasta se face prin folosirea diferitelor browsere. Cel mai cunoscut dintre ele fiind Internet Explorer, urmat de Firefox, Opera și Mozzila.

Dacă totul este în regulă se va realiza un profit financiar de pe urma siteului urmând ca și popularitatea sa să crească o dată cu dezvoltare și creșterea numărului de vizitatori dar și de potențiali clienți ai afacerii tale.

Ce tipuri de siteuri există? 

După tipul de pagini web pe care le deține, siteul poate fi static, dinamic sau chiar combinat.

Siteurile statice sunt deobicei cele de prezentare, care pot fi și actualizate ori de câte ori este necesar.

Cele dinamice pot fi forumuri de discuții, bloguri, websiteuri de socializare, magazine online și reviste online.

Tot o dată, siteurile pot fi clasificate după destinație, conținut, audiență, scop, tehnologie utilizată și număr de pagini.

Poți alege să îți creezi singur siteul, iar dacă ai nevoie de ajutor există numeroase tutoriale și ghiduri care te îndrumă pas cu pas. 

În schimb dacă nu ai răbdare sau crezi că nu te descurci singur nu este nicio problemă deoarece există numeroase firme de web design iar profesioniștii din domeniu sunt gata oricând să îți stea la dispoziție.

Pentru oferte personalizate Media90, apasa click aici!

Comments Off on Iată care sunt pașii corecți pentru realizarea unui site Tags: , , ,

Author:

This author has published 65 articles so far. More info about the author is coming soon.