Optimizarea imaginilor – de ce e un lucru asa important?

June 22, 2018 | Author: | Posted in Din online

Stim deja ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Si e adevarat, mai ales in momentele in care efectiv imaginea de pe un site este cea care isi spune cuvantul cand vine vorba de decizia noastra de a ramane pe site sau nu.

Problema intervine insa atunci cand o imagine chiar valoreaza cat o mie de cuvitne si ocupa efectiv prea mult spatiu. Stii momentul Acela cand intri pe un site si se incarca si se incarca si iti faci unghiile, faci un dus intre timp si pagina se tot incarca?

Ei, nimeni nu are rabdare pentru asa ceva in zilele noastre. Astfel, hai sa aruncam o privire asupra unor beneficii pe care le aduce optimizarea imaginilor.

Stii care e timpul de asteptare al utilizatorilor? Doua secunde. Asta e tot ce primesti. Daca site-ul are nevoie de mai mult de 3 secunde pentru a se incarca, ai pierdut utilizatorul. Mai mult de 40% din utilizatori parasesc site-ul daca acesta ia mai mult de 3 secunde pentru a se incarca.

Ce inseamna, de fapt, optimizarea imaginilor?

Optimizarea unei imagini este un process prin care ajungem sa avem o poza la cea mai inalta calitate, rezolutie, cel mai bun format posibil, pastrand cea mai mica dimensiune a imaginii. Acest lucru se poate face prin mai multe modalitati, de exemplu prin redimensionarea imaginii sau a compresarii dimensiunii acesteia.

Importanta optimizarii imaginilor in pagini web

  1. Imbunatateste timpul de incarcare al paginii

Precum am mentionat deja mai sus, e destul de important ca site-ul tau sa se incarce cat mai repede, ca sa nu iti pierzi vizitatorii. Timpul de incarcare al unei pagini web poate depinde de mai multe aspecte, cum ar fi host-ul sau design-ul paginii. Gandeste-te, de asemenea, cat la suta din site-ul tau consista din imagini? 50%? 60%? Astfel, doar optimizand imaginile pe care le ai, deja ai facut un pas imens spre a-ti incarca pagina mai repede.

  1. Aspectul SEO

La fel cum vizitatorii nu apreciaza un site care se incarca intr-o suta de ani, nici Google nu o face. Astfel, unul dintre elementele conform carora se face top-ul Google este viteza de incarcare a paginilor. Astfel este mai usor de inteles de ce in top sunt mereu pagini carora nu le ia nici cateva secunde sa se incarce. Daca tintesti spre a ajunge in topul motoarelor de cautare, trebuie sa ai in vedere importanta optimizarii.

  1. Cautari de imagini

Daca iti optimizezi bine imaginile din cadrul site-ului, avand nu doar dimensiunea si formatul correct ci si titlul cel mai relevant, vei avea mult mai multe sanse in a aparea in motoarele de cuatare ale imaginilor. Astfel, iti vei creste vizibilitatea.

  1. Elemente vizuale

Spunand lucrurilor pe nume, este clar ca imaginile atrag prima data privirile de pe orice site (si nu doar site, si ziar sau reviste). Astfel, avand imaginile corect optimizate vei atrage o atentie pozitiva asupra site-ului. Totodata, articolele sau postarile care contin imagini primesc o atentie mai mare decat cele care contin strict text. Astfel, postarile care contin imagini primesc net mai mutle click-uri decat cele fara.

Care ar fi niste modalitati de optimizare ale imaginilor?

  1. Titlul

Dupa cum am mentionat deja, titlul joaca un rol important cand vine vorba de indexarea corecta a imaginilor. O indexare corecta te ajuta sa iti cresti vizibilitatea. Descrie foarte pe scurt ce se intampla in imaginea ta, poti include si niste cuvinte cheie daca acestea au legatura cu imaginea propriu zisa. Daca nu, incearca sa eviti includerea cuvintelor cheie degeaba.

  1. Daca imaginea nu se incarca

Trebuie sa te gandesti la o scurta descriere, relavanta, in cazul nefericit in care imaginea aleasa de tine nu se incarca. Aceasta descriere este folosita si pentru indexarile Google. Aici ai putin mai mult spatiu pentru imaginative, putand folosi chiar si o fraza.

  1. Alinierea

Nu este unul dintre cele mai esentiale aspect cand vine vorba de optimizare, insa, pentru aspectul vizual al paginii tale, vei prefera mereu sa ai imaginile aliniate cat de cat frumos, estetic, nu inghesuite intre cateva paragrafe sau iesite complet din cadranul paginii.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care optimizarea de imagini ti le aduce tie si site-ului tau. Sunt mult mai multe pe care nu le-am enumerate, iar cand vine vorba de metode de optimizare, nu uita ca suntem experti in domeniu. In loc sa te apuci pe cont propriu sa te zbati cu morile de vant, poti apela la serviciile noastre si vom optimiza in cel mai eficient mod posibil imaginile de pe pagina ta.

Comments Off on Optimizarea imaginilor – de ce e un lucru asa important? Tags: ,

Author:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.