Alimentatia poate ajuta la cresterea productivitatii la locul de munca

May 14, 2018 | Author: | Posted in Diverse

O zi obisnuita din viata noastra ne surprinde focusate pe o sumedenie de sarcini si detalii, dar niciodata nu acordam suficienta atentie alimentatiei sanatoase. Daca aveti joburi solicitante, carora trebuie sa va dedicati pe masura veniturilor pe care le obtineti, va trebui sa traiti cu greutatea unor termene limita si cerinte de lucru rapide. Pentru a ramane pe linia de plutire in privinta tuturor acestor responsabilitati, aveti nevoie de mese sanatoase, hranitoare, atragatoare si gustari pentru a face fata tuturor provocarilor cu care luati contact intr-o zi obisnuita.

Va concentrati mai putin pe alimente
Atunci cand nu luati contact cu procesul de pregatire al mesei, veti petrece mult timp gandindu-va la gustul preparatelor ca la o curiozitate fara margini. Se poate sa fii implicata intr-un shooting foto, iar mintea sa se mute asupra acelor ganduri gurmande. De aceea, specialistii in nutritie recomanda ca ori de cate ori avem timp liber, sa ne si implicam in pregatirea pranzului, pentru a lua contact cu gusturile si mirosurile ingredientelor. In acest fel, curiozitatea scade si ne putem concentra asupra hranei, nu a rasfatului culinar.

Sunteti si aratati energizate
“Esti ceea ce mananci” este un cliche pentru un motiv. Alimentele pe care le consumi afecteaza in mod direct cum se simte corpul tau si functiile acestuia. Poate ca sunteti ispitite de automatele care ne pun la dispozitie zaharoase fel de fel. Cu alte cuvinte, este indicat sa nu faci din asta o normalitate si o rutina zilnica pentru alimentatia ta. Cand va planificati mesele pe care doriti sa le consumati, este mai probabil sa obtineti nutritia de care aveti nevoie din fructe, legume si optiuni bogate in proteine.

Va simtiti mai bine din punct de vedere emotional
Efectele alimentelor nu se opresc la nivelul fizic. Ceea ce mancati va schimba si emotiile pe tot parcursul zilei. Tractul gastro-intestinal produce aproximativ 95% din serotonina, un neurotransmitator care ajuta la reglarea starilor voastre printre alte cateva functii vitale. In lumea de azi veti interactiona in mod regulat cu oamenii. Nu veti reusi sa faceti prea mult daca aveti dificultati in controlarea emotiilor, astfel ca, daca sesizati probleme la nivelul alimentatiei, este indicat sa procedati cat mai rapid la inlocuirea obiceiurilor nesanatoase.

Ganditi mai clar
O nutritie adecvata afecteaza in mod direct abilitatea de a gandi in mod clar si de a va concentra, ceea ce influenteaza sansa de a excela la locul de munca. Creierul este o componenta a corpului de care trebuie sa ne ingrijim in mod corespunzator. Avand la dispozitie cantitatea potrivita de grasimi, proteine, legume, carbohidrati si fructe, va veti simtiti mai bine si veti radia in fata celor din jur.

Pregatiti-va mesele pentru beneficiile de mai sus si multe altele. Pregatirea produselor alimentare implica mai mult decat multi putem realiza, mai ales daca nu obisnuim sa ne preocupam din astfel de motive. In timp, vei forma o relatie deosebita cu alimentatia sanatoasa, lucru care te va puteti distra si relaxa.

Comments Off on Alimentatia poate ajuta la cresterea productivitatii la locul de munca

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.