Care este rolul unei crème pentru rani si cand trebuie acestea folosite?

October 23, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Cei mai multi dintre oameni ajung de-a lungul vietii sa sufere de anumita arsuri, julituri sau interventii chirurgicale minore, datorita carora pielea este lezata, ceea ce duce la aparitia unor senzatii de disconfort sau la durere.De aceea este foarte important cum are loc procesul de vindecare si cum poate fi grabita aceasta. Cea mai buna metoda este sa se foloseasca o crema pentru rani de la Medicalia.

Cum are loc procesul de vindecare cutanata?

La aparitia unei rani, corpul uman incearca sa se protejeze de factorii existenti in mediul extern si astfel apare acel fenomen natural numit cicatrizare, prin intermediul careia se incearca reconstruirea unui tesut nou.

Pentru a se vindeca o rana, se trece prin anumite etape necesare pentru repararea ranii. Pentru inceput, se va forma un cheag de sange care va duce la oprirea sangerarii, ca mai apoi, dupa cateva zile, va fi format un strat artificial al pielii, insa este foarte posibil sa apara riscul unei cicatrizari inestetice.

O mare parte din leziunile ce pot aparea, precum taieturile, interventiile estetice, arsurile sau inflamatiile pielii necesita ajutor suplimentar pentru a se vindeca in mod corect, iar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei creme pentru rani.

In functie de locul unde este localizata cicatricea, depinde si modul si perioada de timp in care se va vindeca. Astfel, in anumite zone ale corpului, exista un risc crescut de a se dezvolta cicatrici hipertrofice sau cheloide. Pentru toate aceste zone, este necesara o ingrijire suplimentara cu ajutorul unei creme pentru rani, astfel incat vindecarea sa aiba loc in mod corespunzator.

Cicatricile sunt acele zone de tesut care apar pentru a inlocui pielea normala, mai exact este un proces natural prin care se repara plagile existente, fiind de fapt pasul spre vindecare. In anumite situatii insa, atunci cand rana este mai grava, isi fac aparitia anumite procese ce amana vindecarea. Cicatricea hipertrofica este acea cicatrice care, intre 6 saptamani si 3 luni de la aparitia ei, devine rosie si poate evolua in timp intr-o cicatrice cheloida.

Acest gen de cicatrici necesita o atentie deosebita si de cele mai multe ori este necesar un tratament suplimentar, mai exact aplicarea unor creme pentru rani regeneratoare pe acestea.

  Cum putem favoriza o vindecare corecta a tesutului ?

Este necesar, in functie de gravitatea ranii, sa fie nevoie de o perioada mai mare de timp pentru ca tesutul sa se regenereze in totalitate, ceea ce implica luarea unor masuri de precautie pe o anumita perioada.

Cicatricile trebuie sa evolueze natural, insa pentru a reduce durerea sau mancarimea, care pot afecta calitatea vindecarii trebuie utilizat un tratament suplimentar. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul acelor creme pentru rani care imbunatatesc mult si reduc procesul de vindecare, stimuland elasticitatea pielii si minimizarea cicatricilor. O crema pentru rani reuseste, datorita ingredientelor naturale active pe care le continue, sa scada tensiunea ranilor si sa impiedice formarea cheloidelor. Acest tip de crema pentru rani este ideala pentru a fi folosita, indiferent de tipul de piele, putand fi utilizata chiar si in cazul unei pieli sensibile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Off on Care este rolul unei crème pentru rani si cand trebuie acestea folosite? Tags: , ,

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.