Cat de importanta este revizia aerului conditionat?

October 16, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Majoritatea locuintelor si cladirilor de birouri au ajuns sa fie dotate cu aparate de aer conditionat, datorita beneficiilor pe care acestea le aduc in timpul verii. Insa, indiferent daca a fost folosit sau nu, este necesar ca inainte de a incepe utilizarea acestuia, sa cereti ajutorul unui specialist al firmei   Incarcare Freon si Reparatii Bucuresti, pentru a efectua o revizie a aparatului de aer conditionat.

Revizia este necesara pentru ca se verifica o buna functionare a aparatului, de asemenea sunt eliminate praful si bacteriile care se depun pe filtre si pe alte componente ale aparatului. Acest lucru este extrem de necesar, deoarece acele bacterii sunt deosebit de periculoase pentru sanatate, declasand in timp boli extrem de grave.

Curatarea si igienizarea pieselor componente ale aparatului de aer conditionat trebuie facuta de catre specialisti, folosindu-se anumite substante speciale.

De ce este importanta revizia aerului conditionat si ce procese implica?

Pentru ca aparatul de aer conditionat sa functioneze la eficienta maxima, este necesar ca reviziile sa aiba loc periodic .

Daca aparatul de aer conditionat este folosit doar pentru perioada calduroase, trebuie ca revizia sa aiba loc o data la 6 luni.

incarcare freon si reparatii

Revizia unui aparat de aer conditionat consta in:

  • Verificarea presiunilor de functionare, astfel incat compresorul sa nu se supraincalzeasca
  • Trebuie verificata izolatia tevilor, aceasta trebuind refacuta in cazul in care este deteriorata, altfel condensul nu mai are loc pe tevi
  • Condensatorul aflat pe unitatea exterioara trebuie curatat, deoarece pe acesta se pot depune frunze sau alt fel de murdarii
  • Turbina si bateria de racire din unitatea interioara trebuie curatate si igienizate, caci pe acestea se depun de-a lungul timpului mucegai si bacterii, datorita acestui fapt fiind emenat in incaperi mirosuri neplacute
  • Tavita si furtunul condensului trebuie curatate si igienizate , deoarece aici se pot dezvolta mucegaiuri si bacterii, infundandu-se , iar in acest mod condensul nu va mai curge in exterior, ci se va prelinge in casa.

Cel mai important aspect al reviziei aparatului de aer conditionat este reprezentat de curatarea filtrelor de aer, aceasta fiind o operatiune simpla care presupune ridicarea capatului unitatii interioare, scoaterea filtrelor si spalarea acestora cu apa calduta si un detergent special. Acestea sunt apoi uscate complet si montate la loc. In cazul in care aceste filtre sunt deteriorate, trebuie ca acestea sa fie inlocuite.

Pastrarea filtrelor de aer intr-o stare perfecta, curate si igienizate, reusesc sa imbunatateasca  modul de functionare al aparatului si sa creasca durata de viata a acestora.

Revizia aparatului conditionat trebuie sa aiba loc la inceputul fiecarei veri, pentru a putea fi asigurata functionarea optima a aparatului.

Cand trebuie verificat aerul conditionat?

Un aparat de aer conditionat care nu raceste sau nu incalzeste in mod suficient, necesita anumite verificari efectuate de personal calificat.

De asemenea, trebuie efectuate curatari si igienizari ale aparatelor de aer conditionat, deoarece in urma acestora aparatul va functiona eficient si nu va mai exista riscul aparitiei mirosurilor neplacute. De asemenea, mucegaiul, praful  si mizeria nu vor mai avea timp sa se depuna pe partile componente ale aparatului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Off on Cat de importanta este revizia aerului conditionat? Tags: , ,

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.