Ce sunt cicatricile si cum pot fi estompate acestea?

August 9, 2018 | Author: | Posted in Diverse

 

Interventiile chirurgicala aduc cu ele inevitabil cicatrici, care pot fi de diverse feluri, fie ca sunt plate sau ridicate, invizibile sau evidente. Exista insa anumite solutii care pot duce pana la o estompare partiala sau totala a acestora. De aceea, este foarte important cum este ingrijita pielea , atat in procesul de regenerare, cat si in perioada de recuperare. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor creme pentru operatii de la Medicalia.

     Ce este cicatricea?

Cicatricea este ceea ce rezulta in urma unui proces complex la care este supusa pielea, atunci cand aceasta trebuie sa se vindece si recupereze dupa o leziune. Exista mai multe moduri care afecteaza felul in care aceasta rana se va vindeca, dar si care afecteaza aspectul final pe care cicatricea il va avea.

Modul in care rana se va vindeca si pielea se va regenera si vindeca, difera in functie de fiecare persoana in parte, insa este foarte important felul in care se va ingriji rana si cat de des sunt folosite acele creme pentru operatii.

Pana  a ajunge la stadiul de cicatrice, pielea trece prin anumite etape, mai exact, in primul rand va aparea o umflatura, roseata si sensibilitate sau durere. O data cu formarea crustei, un nou tesut de piele incepe sa se formeze sub aceasta crusta, ceea ce poate fi considerata a doua etapa prin care trece pielea. Ultima etapa este cea prin care pielea trebuie sa treaca pentru a fi reparata si toate straturile interioare si exterioare ale pielii sunt formate din nou.

Este foarte important modul in care se ingrijeste pielea in oricare dintre cele trei etape, pentru ca este esential in felul in care cicatricea va arata la final.

 Cum trebuie ingrijite ranile pentru a evita formarea cicatricilor?

Este foarte important modul in care pielea este ingrijita, de aceea trebuie tinut cont de faptul ca cea mai buna solutie pentru un aspect cat mai frumos al pielii este sa se foloseasca creme pentru operatii, care aduc foarte multe beneficii ranilor provocate de interventiile chirurgicale.

Toate cremele si lotiunile folosite trebuie sa fie realizate doar din ingrediente naturale si atunci cand sunt aplicate, pielea sa nu fie sufocata de uleiuri, creme sau anumite capsule care datorita texturii acestora, fac mai mult rau decat bine pielii, care incearca sa se refaca singura.

Este foarte important ca pielea sa nu fie tinuta in stare umeda si sa nu fie sparta crusta, deoarece in acest mod se intervine negativ asupra noului tesut care se formeaza.

Trebuie aplicata asupra ranii un strat subtire de lotiuni speciale sau creme pentru operatii, care sunt bogate in antioxidanti sau alte ingrediente naturale si reparatoare, excelente pentru vindecarea si regenerarea pielii.

De asemenea, este foarte important ca ranile sau cicatricile sa nu fie expuse razelor solare, caci acestea reusesc sa accentueze cicatricile.

Este recomandat sa se foloseasca doar lotiuni si creme pentru operatii, create special pentru a vindeca si regenera pielea si trebuie pe cat se poate a se evita sapunurile sau produsele cosmetice foarte parfumate, insa si alcoolul, deoarece acestea pot provoca iritatii sau pot dauna pielii sensibile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Off on Ce sunt cicatricile si cum pot fi estompate acestea? Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.