Cele mai satisfacatoare joburi

March 26, 2019 | Author: | Posted in Diverse

Satisfactia la locul de munca este adesea confundata cu fericirea la locul de munca, desi sunt doua ideologii complet independente. Satisfactia in slujba este o stare mentala care are atat componente cognitive cat si afective, in timp ce fericirea la locul de munca este pur si simplu o stare afectiva care este condusa de sentimente mai mult decat ganduri.

In urma studiilor de masurare a nivelului de fericire a angajatilor la scara larga, s-a constatat ca satisfactia locului de munca joaca un rol crucial in perceperea fericirii la locul de munca. Asadar, angajatii care au un grad ridicat de satisfactie in munca, de asemenea, tind sa fie mai fericiti la locul de munca, iar printre cele mai satisfacatoare joburi se numara cele de:

 

  • Director executiv

Un director executiv poate lucra in aproape orice domeniu. Conduce si coordoneaza obiectivele si activitatile unei companii sau organizatii. Un director executiv are o multime de responsabilitati, dar seteaza tonul companiei si gestioneaza toti angajatii.

 

  • Medic dentist

S-ar putea sa nu va bucurati sa mergeti la medicul dentist, dar un loc de munca in stomatologie tinde sa aduca multumiri multor oameni. Stomatologii diagnosticheaza si trateaza pacientii cu probleme legate de dinti si gingii. Ei lucreaza adesea cu un personal mic si castiga destul de bine. Si alte locuri de munca legate de stomatologie aduc satisfactie multor oameni. De exemplu, igienistii dentari, ortodontistii si chirurgii orali au rate ridicate de satisfactie profesionala.

 

  • Manager Resurse Umane

Managerii resurselor umane supravegheaza recrutarea, intervievarea si angajarea candidatiilor in organizatii. De asemenea, se ocupa de alte aspecte interne, inclusiv conflictele dintre angajati si management, probleme legate de salarii, beneficii si multe altele. Un loc de munca similar, care are tendinta de a aduce satisfactie, este de specialist in resurse umane.

 

Modelele online sunt femei dezinvolte, comunicative, care isi doresc independenta financiara. Acestea pot lucra si de acasa, deoarece beneficiaza de un program flexibil. Ele intretin conversatii online cu clientii organizatiei si se bucura de castiguri fabuloase luna de luna. O astfel de cariera este ideala pentru femeile care isi doresc venituri mai mari intr-un timp relativ scurt.

 

  • Terapeut fizic

Fizioterapeutii simt adesea un sentiment de implinire, deoarece ofera ingrijire directa a clientilor. Ei ajuta persoanele cu leziuni sau boli sa-si imbunatateasca sistemul locomotor. Ei ar putea lucra cu un anumit grup de oameni, cum ar fi sportivii, copiii sau varstnicii. Acestia ar putea lucra in birouri de terapie fizica, spitale sau centre de ingrijire medicala.

 

  • Psiholog

Psihologii lucreaza adesea direct cu clientii pentru a le imbunatati bunastarea emotionala sau comportamentala. De asemenea, acestia ar putea efectua studii stiintifice legate de functia si comportamentul creierului si adesea scriu articole de cercetare cu privire la constatarile lor. In general, au nevoie de o diploma de doctorat in psihologie, dar satisfactia ca ii ajuta pe oameni sa isi rezolve problemele este imensa.

Comments Off on Cele mai satisfacatoare joburi

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.