Cum ne putem bucura de adevarata savoare a cafelei proaspat prajite?

September 5, 2018 | Author: | Posted in Diverse

O ceasca de cafea este preferata de foarte multi, in defavoarea altor bauturi, de aceea trebuie sa se tina cont de anumite reguli si de modul de preparare, pentru a putea sa te bucuri de adevaratul gust si intensitate pe care cafeaua o ofera. Insa, pentru a putea sa te bucuri de tot ceea ce cafeaua ne ofera, este foarte important sa fie folosita o cafea proaspat prajita. Click aici pentru mai multe sortimente.

Atunci cand este consumata in cantitati moderate, cafeaua ofera foarte multe efecte benefice, deoarece aceasta are un continut foarte mare de antioxidanti.

Exista pe piata doua soiuri principale de cafea, care sunt destul de diferite in ceea ce priveste gustul si aroma, si anume Arabica si Robusta. Arabica este de foarte buna calitate, fiind puternic aromata, iar Robusta este o cafea usor amaruie, insa contine o cantitate  foarte mare de cofeina.

Fiecare sortiment de cafea, dar si in functie de zona de unde boabele sunt culese, au un gust si o aroma specifica, insa este foarte important modul in care cafeaua este prajita.

Asadar, pentru a te putea bucura de un gust cat mai intens, este necesar ca boabele de cafea sa fie de foarte buna calitate, si sa se ofere o importanta deosebita atat in modul de prajire si ambalare, dar si in felul in care cafeaua este preparata.

Cafeaua se gaseste sub diverse tipuri, putand alege intre o cafea proaspat prajita si macinata, fie ca este cu cofeina sau decofeinizata, fie o cafea instant.

Cum se prepara cafeaua?

Pentru a te putea bucura de adevaratul gust al cafelei, aceasta poate fi pregatita in diverse moduri, fie la ibric, la filtru, la espressor sau la presa franceza. In tara noastra, cea mai utilizata metoda de preparare a cafelei este cea la ibric, insa destul de consumata este si cea preparata la filtru sau espressor.

Atunci cand dorim sa preparam o cafea la ibric, trebuie sa se foloseasca o cafea proaspat prajita si macinata, care se fierbe cu apa si optional, cu zahar.

Atunci cand cafeaua este bine preparata, cafeaua la ibric are in partea de sus caimac. Aceasta cafea se serveste fierbinte, pentru a te putea bucura din plin de savoarea oferita de cafea.

Cand se serveste la filtru, cafeaua macinata este pusa intr-un filtru de hartie, peste aceasta fiind picurata apa fierbinte aflata in recipientul filtrului. La filtru se pregateste o cafea usoara si clara, translucida, insa acesteia ii lipsesc uleiurile si aromele specifice, acestea fiind retinute in filtrul de hartie.

Cafeaua espresso este acea bautura care se obtine prin trecerea apei fierbinti peste cafeaua macinata si tasata, in acest mod obtinandu-se o spuma fina, deasa si catifelata, care ascunde o cafea foarte bogata in arome.

Presa franceza este acel aparat cu ajutorul caruia se obtine o cafea foarte intensa in arome si uleiuri esentiale, fiind mult mai densa si tare decat celelalte variante de cafea preparata. Acest lucru se intampla datorita faptului ca aceasta cafea proaspat prajita si macinata este in contact cu apa o mare perioada de timp, apoi este filtrata cu ajutorul unei site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Off on Cum ne putem bucura de adevarata savoare a cafelei proaspat prajite? Tags: , ,

Author:

This author has published 24 articles so far. More info about the author is coming soon.