Cum sa va mentineti motivati de a merge la sala, pe perioada iernii?

December 6, 2018 | Author: | Posted in Din online, Diverse

Cu apropierea anotimpului rece, este tot mai greu sa mergeti la sala de gimnastica. Cum ramaneti motivat sa faceti exercitii in timpul iernii?

Pentru cei care iubesc sa schieze, sa faca skate si sa joace sporturi de interior, mentinerea fitnessului dvs. in timpul iernii este usoara. Dar daca sunteti tipul de persoana care alearga afara sau merge la o sala de gimnastica, poate deveni o provocare. Lipsa obiectivelor de fitness, letargia si temperaturile drastice ale iernii pot pune totul in inghetarea motivatiei dumneavoastra.

Dar fitness-ul este un partener de-a lungul vietii, nu doar o lovitura de vara. In timp ce intalnim oameni care se pregatesc pentru vara la inceputul primaverii, acelasi tel ar trebui sa fie rezervat si pentru lunile de iarna.

Exercitiul este integrat iarna: are puterea de a ajuta la imbunatatirea starii de spirit, de a creste nivelul de energie, de a pregati corpul pentru a profita la maxim de orice sport de iarna si a preveni ranirea. La fel de importanta este si o dieta sanatoasa.

Iata trei modalitati simple de a va mentine nivelul de fitness si in timpul iernii:

1. Adoptati sistemul “prieten”

Ati observat ca atunci cand va antrenati cu un prieten, de obicei obtineti mult mai multe rezultate? De ce? Pentru ca sunteti tras la raspundere. Daca lucrati cu cineva care are obiective similare, veti reusi sa ajungeti periodic la o sala de gimnastica, veti ramane pe banda de alergat pentru inca 10 minute si veti face acel set suplimentar de exercitii, deoarece acestea vor deveni o competitie prietenoasa. Gasiti un prieten de antrenament prin intermediul retelei de lucru sau sociale sau printr-o comunitate social media.

2. Creati o rutina

Crearea unei rutine stabilite nu este usoara – avem toti acele zile nebune in care fitness-ul are nevoie de un loc in spate pentru angajare si angajamente de familie. De aceea este important sa va programati antrenamentele. Ma uit la profesionistii din domeniul afacerilor pentru inspiratie: se vor antrena in ciuda programelor lor haotice, deoarece fac numiri pentru antrenamentele lor si le onoreaza ca pe orice alta obligatie.

3. Planificati inainte

Este nobil sa se stabileasca un obiectiv de fitness, dar ajuta la ruperea acestuia in pasi. Tineti minte obiectivele inalte, dar, intre timp, concentrati-va asupra lunii, saptamanii, zilei viitoare si, in final, antrenamentului curent. Si nu uitati sa aveti un plan de rezerva. In zilele in care va simtiti mai ales nemotivati, puteti reveni la aceste exercitii. De exemplu, daca nu sunteti pregatiti cu putere la capacitate maxima, incercati un exercitiu simplu de greutate corporala, cu sase miscari constand intr-un minut de lucru, o pauza de un minut si cinci repetari.

Acest lucru va va ajuta sa va mentineti nivelul de fitness, astfel incat sa va puteti antrena urmatorul antrenament. Si, dupa antrenament, nu uitati sa va ingrijiti pielea – este nevoie de un pic mai multa hidratare in timpul iernii.

Comments Off on Cum sa va mentineti motivati de a merge la sala, pe perioada iernii?

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.