Cum se aleg cele mai bune jucarii de lemn?

September 25, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Ca parinte, iti doresti doar cele mai bune lucruri pentru copilul tau, de aceea este necesar ca atunci cand vine momentul sa alegi jucarii, trebuie sa iti indrepti atentia doar spre lucruri de calitate, iar acest lucru inseamna ca ar trebui sa alegi acele jucarii din lemn, care sunt foarte atractive si interesante pentru copii. Click aici pentru a vedea o gama variata de jucarii.

Desi este oarecum mai dificil de achizitionat aceste jucarii din lemn, atat din punct de vedere material, cat si in ceea ce priveste calitatea, acestea merita fiecare banut in plus.

Cu ajutorul acestor jucarii se reuseste o dezvoltare a imaginatiei si a creativitatii, abilitatea de a rezolva singuri probleme, dezvoltarea coordonarii ochi- mana sau deprinderea rezolvarii problemelor.

Pretul mai mare care este platit pentru o jucarie de lemn se datoreaza in special faptului ca lemnul este un material natural, care are calitati non-toxice, iar culorile sunt datorate unor vopseluri pe baza de apa, care nu afecteaza in nici un fel sanatatea si siguranta copiilor.

De la ce varsta se recomanda jucariile de lemn?

Exista jucarii de lemn care pot fi oferite copiilor inca de la cele mai mici varste, iar pentru bebelusi sunt recomandate acele jucarii care atrag datorita culorilor aprinse si sunetelor.

Astfel, pot fi alese acele jucarii zornaitoare care sunt perfecte pentru bebelusi, deoarece au dimensiuni potrivite pentru cei mici si pot fi rontaite, caci se stie ca bebelusii tind sa bage in gura orice obiect pe care il au in mana. Aceste jucarii au diverse forme si jucarii, si au atasati clopotei care atrag datorita zgmotului pe care il fac. De multe ori, aceste jucarii pot fi personalizate cu numele copilului, ceea ce le face foarte potrivite pentru a fi oferite cadou la diverse evenimente care au loc in viata celui mic.

jucarii din lemn

O data cu cresterea in varsta, zgomotul pe care il fac jucariile are inca un rol important, insa creste gradul de complexitate al jucariilor. De aceea, o data cu inaintarea in varsta, devin potrivite pentru a fi achizitionate sortatoare de forme, cuburi de constructie, antemergatoare, casute cu usi si lacate sau diverse centre de activitati.

In cazul baieteilor, merita achizitionate jucarii din lemn care favorizeaza jocurile de rol, precum masinute cu autostrazi, trenuri cu sine, casute de papusi si accesorii, ferme de animale sau puzzle-uri mai simple sau mai complexe.

Jucariile de lemn pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior, insa este nevoie sa se tina cont de acest lucru, caci lemnul se deterioreaza in cazul in care actioneaza asupra lui anumiti factori de mediu.

Care este scopul jucariilor de lemn?

Jucariile de lemn care au aparut pe piata au rolul de a dezvolta anumite abilitati fiecarui copil. Acesta este si motivul pentru care, in cazul bebelusilor, se recomanda acele jucarii zornaitoare care stimuleaza auzul, sortatoarele il ajuta pe copil sa isi dezvolte motricitatea , iar masinutele sau trenuletele ii ajuta sa desprinda legile de baza ale fizicii  .

In cazul fetitelor, casutele de papusi sau trusele de medic le ajuta sa stimuleze imaginatia, puzzle-urile ajuta la gandirea spatiala si antrenarea motricitatii, iar jocurile de logica stimuleaza rationamentele si deductiile.

Comments Off on Cum se aleg cele mai bune jucarii de lemn? Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.