De ce sa folositi produse alimentare Horeca?

February 19, 2019 | Author: | Posted in Diverse

Probabil ca sunteti la curent ca produsele alimentare Horeca de la Agro Montana sunt de calitate superioara si la cele mai ridicate standarde. Personalul angajat Horeca va tine cont mereu de calitatea produselor sale alimentare si ce ofera mai departe consumatorilor sai. Dar iata cum reusesc acestia isi pastreze standardele ridicate in legatura cu produsele lor alimentare.

Transport

Vehiculele si containerele utilizate pentru transportul produselor alimentare respecta standarde de igiena alimentara: starea buna, protectia impotriva contaminarii si depozitarea la temperaturi corespunzatoare.

Echipament

Toate materialele care vin in contact cu alimentele sunt  fabricate din materiale adecvate, in stare buna, curatate eficient si echipate corespunzator pentru a permite curatarea corespunzatoare.

Deseuri alimentare

Distribuitor produse alimentare Horeca

Deseurile alimentare sunt indepartate cat mai curand posibil din zona de pregatire a hranei si depozitate in recipiente adecvate serviciilor de eliminare a deseurilor, care pot fi curatate, evitand contaminarea si impiedicand accesul la daunatori. Deseurile respecta, de asemenea, reglementarile privind sanatatea si mediul inconjurator.

Aprovizionarea cu apa

Apa care este utilizata ca ingredient alimentar sau care vine in contact cu alimentele pentru curatare, incalzire, aburire, racire si gheata este potabila. Apa pentru combaterea focului si a caldurii trebuie mentinuta intr-un sistem izolat, astfel incat sa nu poata contamina produsele alimentare si bauturile destinate consumului.

Igiena personala

Personalul care lucreaza in zonele de manipulare a alimentelor mentin o igiena personala excelenta si sunt constienti de practicile si factorii care pot provoca contaminarea produselor alimentare. Exista o cerinta pentru instruirea personalului, iar factorii de igiena personala includ:

  • purtarea de haine adecvate curate.
  • acoperirea parului cu accesorii adecvate, cum ar fi plasele de nailon.
  • scoaterea ceasurilor si bijuteriilor.
  • abtinerea de la fumat, scuipat, atingerea parului si/sau fata si mancatul.

Personalul isi pastreaza mereu mainile curate, mai ales, dupa manipularea carnii, gunoiului si banilor si dupa folosirea instalatiilor sanitare, dupa curatarea si utilizarea obiectelor, precum telefoane, usi etc.

Nu este permis sa se lucreze intr-o zona de manipulare a alimentelor in caz de boli cum ar fi diaree, varsaturi, boli infectioase sau rani sau infectii ale pielii.

Materie prima

Toate materiile prime si ingredientele utilizate sunt sigure si necontaminate de orice lucru care ar putea face produsul final impropriu consumului uman si sa respecte reglementarile privind siguranta alimentara.

Sistemele de stocare, prelucrare si distributie trebuie sa protejeze produsele alimentare impotriva contaminarii. Aceasta include controlul daunatorilor, controlul animalelor de companie si mentinerea procedurilor care limiteaza multiplicarea bacteriilor.

Temperatura

Temperatura alimentelor si timpul necesar pentru atingerea acestora pot fi determinate pentru fiecare etapa a preparatului. Aceasta poate include, de exemplu, depozitarea inaintea pregatirii, depozitarea si afisarea dupa pregatire, atunci cand mancarea este servita la cald, atunci cand produsele alimentare Horeca sunt servite la rece dupa gatire si cand trebuie sa se incalzeasca alimentele.

Ambalare

Materialele utilizate pentru ambalare sunt depozitate intr-o maniera care sa impiedice contaminarea si sa fie potrivita pentru contactul cu alimentele. Procedurile de ambalare  garanteaza ca nu exista o contaminare a alimentelor.

Instruirea personalului

Personalul care manipuleaza alimente este instruit in ceea ce priveste igiena alimentelor, astfel incat acestia sa aiba o buna intelegere a cerintelor necesare pentru a se asigura ca produsele alimentare Horeca furnizate sunt adecvate consumului uman.

Comments Off on De ce sa folositi produse alimentare Horeca? Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.