Diferenta dintre design grafic si ilustratie

September 5, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Designul grafic si ilustratia grafica sunt doua domenii creative. Dar ele tind sa se suprapuna uneori. De obicei, grafica este mai mult vazuta ca o arta comerciala. Ilustratia este privita mai ales ca o arta frumoasa. Designul grafic este mai mult despre comunicarea cu un public tinta, in timp ce ilustratia se refera mai ales la o interpretare creativa. Milton Glaser spune: “A proiecta este sa comunici in mod clar prin orice mijloace puteti controla sau stapani”. Click aici pentru mai multe detalii.

 

In timp ce ilustratia a fost odata o forta dominanta in lumea creativa, designul grafic a devenit o parte imensa a culturii contemporane. Designul grafic este peste tot in lumea moderna. De fapt, multe lucrari de design grafic sunt considerate o noua forma de arta. De exemplu, unele desene de design de catre designeri legendari au devenit o parte a unei culturi. De fapt, locurile de munca ilustrative se indeparteaza, iar designul grafic devine obisnuit.

Iata cateva dintre principalele diferente dintre designul grafic si ilustratia

Ce este ilustratia?

Mai intai, sa vorbim despre ilustratie. O ilustratie este o explicatie vizuala a unui text. Poate fi si o decorare sau o interpretare a unui text. In acelasi timp, ilustratia poate fi un proces sau un concept. In general, o ilustrare este pentru integrarea sa in mass-media, cum ar fi reviste, carti, postere, animatii, materiale didactice, pliante, jocuri video si filme.

Prin urmare, lucrarea unui ilustrator este de a oferi o reprezentare vizuala a unui text sau a unei idei asociate. Deci, putem spune ca o ilustratie este un desen sau o imagine. Poate fi un act de a crea desenul sau un exemplu de a dovedi sau explica ceva. De exemplu, o ilustratie care insoteste un articol din reviste este o ilustratie.

Ce face ilustratorul?

Un ilustrator creeaza imagini. Dar aceste imagini care nu necesita atentie de la telespectatori la un obiect specific pe panza. Vizionarii vad intreaga panza si nu o imagine sau o imagine particulara. Aceste imagini sunt create pentru a lucra cu ceva.

Totusi, un ilustrator trebuie sa aiba grija. Illustratorul nu urmareste sa atraga direct atentia spectatorilor asupra intregii ilustratii. Totusi, spectatorii nu sunt distrasi de ilustrator. Ilustratorul adauga caracterul ilustratiei principale. Dar intentia este doar sa o observati. Ilustratorii nu au intentia ca spectatorii sa se concentreze asupra acestora.

Ce este designul grafic?

Designul grafic are la baza planificarea si proiectarea de experiente si idei. Un designer grafic isi proiecteaza ideile cu continut textual si vizual. Acesta este motivul pentru care designul grafic este, de asemenea, cunoscut sub numele de design de comunicare. Pentru a comunica, un designer grafic poate utiliza instrumente de comunicare virtuale sau fizice, cum ar fi imagini, forme grafice si cuvinte.

Designul grafic se refera la crearea de imagini care necesita o atentie directa din partea spectatorilor. Designerul face imaginile cu singurul scop de a aduce focalizarea spectatorilor la obiectul desenat. Toate elementele de design sunt utilizate numai in acest scop.

Toate elementele de design incorporate intr-un design grafic concureaza reciproc pentru atentie. Dar un designer cu experienta stie care elemente ar trebui sa se concentreze mai intai si pe care ar trebui sa le observam in cele din urma.

Comments Off on Diferenta dintre design grafic si ilustratie Tags: , ,

Author:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.