Domenii de utilizare ale benzii Teflon

August 24, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Nu este un lucru obisnuit sa cumperi, de exemplu, un nou dus sau o chiuveta de baie si sa descoperi ca producatorul a furnizat fitinguri, alaturi de o rola mica de banda teflon alba, pentru a te ajuta la instalarea acestui produs. Exista cateva trucuri si sugestii care au fost invatate de-a lungul anilor, in legatura cu introducerea benzii de teflon pe firele de fitinguri sanitare si pe diferitele tipuri de banda teflon de pe piata, stiind cand sa le folositi pe fiecare prin aplicarea corecta, pentru a evita scurgerea apei, de exemplu. Cand vine vorba de aplicarea benzii de Teflon, exista cateva puncte bune de remarcat. Aplica mai intai banda teflon in directia in care vei insuruba conexiunea, astfel incat, pe masura ce incepi sa strangi fitingurile, banda teflon sa se lege in fire. Pe https://ci.ro/banda-teflon/ poti gasi o gama variata de benzi de teflon.

In industrie, banda teflon  este utilizata pentru a etansa supape, servomotoare, fitinguri si dispozitive de fixare. Solutia de etansare asigura cea mai mare performanta de securizare pentru apa, aer, abur, gaze naturale, gaze reactive si lichide, si toate acestea, doar cu ajutorul  benzilor teflon.

Cele mai inalte standarde

 

Pentru a produce o  banda adeziva pe baza de film PTFE companiile folosesc pelicula PTFE originala cu o suprafata special tratata, urmata de o acoperire cu adeziv siliconic de inalta calitate. Prin utilizarea procesului de fabricare a unei masini speciale de acoperire cu banda si de taiere de inalta precizie la presa, companiile ofera  inalta calitate si stabila a produselor care indeplinesc cele mai inalte cerinte ale clientilor. Aceasta banda este utilizat pe scara larga in sistemele de role, in care este necesara rezistenta la temperaturi ridicate, acizi si baze, procesul de frecare fiind redus pentru  suprafetele plane incalzite.

 

De asemenea benzile silicon sunt folosite in conditii de extrudare a componentelor din plastic si cabluri torsionare la temperatura ridicata si presiune, ca antistatic pentru protectia componentelor electrice prin andocare sub influenta temperaturii inalte, precum si la fixarea componentelor plastice incalzite. Produsele sunt caracterizate de buna capacitate de izolare, o operare usoara si o durata lunga de viata. Banda teflon  este ideala pentru instalarea in masini de vid si etansari pentru sac. Instalata pe partea de sus a benzii de nicrom, previne incalzirea directa a materialului de ambalaj si este foarte rezistenta la temperaturi foarte inalte. Partea adeziva a benzii usureaza instalarea si utilizarea.

Banda teflon pentru etansare

 

Banda de teflon folosita ca materialul de etansare,  protejeaza pelicula de contactul direct cu elementul de incalzire al etansorului si, in consecinta, de la incalzirea echipamentului.  Banda Teflon este o fibra de sticla durabila impregnata cu un strat de teflon neaderent (PTFE) de maro deschis, maro inchis sau negru. Este un produs multifunctional relativ nou, cu o gama larga de aplicatii. Este utilizata in industria aviatica, productia de hartie, productia de alimente, produse tiparite, imbracaminte, articole din sticla, roti abrazive; in industria medicala, constructii, inginerie. In echipamentele de ambalare, benzile de teflon sunt utilizate ca garnituri neaderente termorezistente in imbinarile de etansare termica a materialelor polimerice din folie,  pe masinile de ambalat si de fabricat saci pentru acoperirea elementelor de etansare termica. Bezile de teflon sunt, de asemenea, utilizate ca acoperire non-stick pentru tavile de coacere in panificatie.

 

 

Comments Off on Domenii de utilizare ale benzii Teflon Tags: , ,

Author:

This author has published 75 articles so far. More info about the author is coming soon.