Motoare cu lant pentru ferestre moderne

August 10, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Motoarele cu lant de la Motoare Desfumare sunt unitati electrice care pot fi instalate pe ferestrele din lemn, aluminiu, plastic, combinatii ale lor, precum si combinatii cu metal. Adesea, atunci cand instaleaza sisteme de ferestre, oamenii se confrunta cu nevoia de a deschide de la distanta bratul ferestrei. Optiunea adecvata pentru astfel de ferestre, este o unitatea electromecanica de inchidere si deschidere a ferestrelor, denumit motor cu lant.

In ce cazuri se utilizeaza un motor cu lant

Pretul oricaror astfel de dispozitive este destul de ridicat, si de aceea, de obicei nu se instaleaza un astfel de dispozitiv pe fiecare fereastra in parte, mai ales intr-un apartament rezidential sau intr-o casa privata. In acelasi timp, exista situatii in care nu se poate instala un motor cu lant fara instalarea unitatilor automate pe ferestre. Iata cateva cazuri in care se utilizeaza un motor cu lant:

 

Ferestrele mari deasupra podelei. Daca un adult normal nu este suficient de inalt pentru a deschide o fereastra fara a utiliza o scara, atunci este logic ca se instaleaza un motor cu lant.

Aripile ferestrelor de deschidere sunt mari sau prea grele. In cazul in care eforturile unuia dintre proprietarii adulti nu sunt suficiente pentru a deschide singur fereastra cu o singura mana, este necesara instalarea unor motoare cu lant.

Impactul unei incarcaturi eoliene semnificative. Pe malul marii sau la nivelul etajelor superioare ale cladirilor inalte, forta si viteza miscarii vantului pot atinge valori ridicate. In astfel de cazuri, pentru deschiderea si inchiderea ferestrelor, este necesar sa se utilizeze dispozitive tehnologizate.

Impactul incarcaturii grele de zapada. Pe ferestrele inclinate ale acoperisurilor caselor private sau pe ferestrele plate cu geamuri orizontale se poate acumula un strat gros de zapada in timpul iernii. Pentru a facilita deschiderea aripilor, se cere instalarea unui motor cu lant.

Grupurile de oameni cu mobilitate scazuta. Daca locuinta este locuita de invalizi sau de persoane cu dizabilitati, instalarea dispozitivelor electrice este pentru ei singura modalitate de a deschide si inchide ferestrele din apartament.

Conectarea la sistemul Smart Home. Pentru a spori confortul si a optimiza costurile pentru incalzire si aer conditionat, unii proprietari de locuinte instaleaza in casele lor sisteme automatizate de control al climatizarii. Pentru a mentine temperatura si umiditatea setate in camera, astfel de sisteme deschid si inchid automat ferestrele intr-o anumita parte a casei, folosind unitati electromecanice.

In aceleasi scopuri, astfel de dispozitive sunt adesea folosite in sere automate si sere destinate cultivarii plantelor pe tot parcursul anului. In sistemele complexe de siguranta la incendiu in cladirile rezidentiale, o fereastra conventionala cu un motor cu lant,  poate functiona ca un canal de fum. Atunci cand detectoarele de fum sunt activate in interiorul casei, servomotoarele automate deschid chiulasa ferestrelor in partea de sus a cladirii. Ca urmare a acestui fapt, indepartarea fumului se datoreaza scurgerilor naturale, si, prin urmare, gazele cu ardere toxica ies liber in strada.

Caracteristici

Instalarea motoarelor cu lant la ferestre, faciliteaza controlul deschiderii si inchiderii acestora de la distanta. Cand este conectat la sistemul de climatizare, toate comenzile sunt efectuate in modul automat. Pentru control manual, poti utiliza o consola stationara care se afla pe peretele de langa fereastra sau o telecomanda compacta care functioneaza pe baterii.

 

 

Comments Off on Motoare cu lant pentru ferestre moderne Tags: , ,

Author:

This author has published 58 articles so far. More info about the author is coming soon.