Peelingul chimic

November 14, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Când vine vorba de procedee de întreținere și întinerire, peelingul chimic este una dintre cele mai căutate intervenții antiaging atât pentru femei cât și pentru bărbați.Peelingul chimic este o metoda noninvaziva, putând fi astfel folosit și în același timp cu alte procedee antiaging. Click aici pentru mai multe detalii.

Tratamentul prin peeling chimic presupune o exfoliere a epidermei cu substanțele chimice potrivite și are rolul de a stimula regenerarea celulară și de a îndepărta în același timp celulele moarte, rezultând formarea unui nou strat de piele.

Peelingul chimic poate fi soluția ideala atât pentru anumite imperfecțiuni sau pete pigmentare cât și pentru cicatrici, pistrui și leziuni provocate de acnee. Peelingul chimic devine tot mai căutat în special pentru tratarea semnelor premature ale bătrâneții și are de obicei ca scop atenuarea ridurilor fine de expresie din zona gurii și a ochilor.

 

Cum se realizează un peeling chimic în mod corect?

 

Peelingul chimic nu este doar un tratament facial, ci se poate aplica și în zonele gâtului și a decolteului iar în cazul în care este necesar se intervine cu un procedeu de peeling chimic și la nivelul brațelor și al gambelor.

Primul pas îl reprezinta curățarea pielii pentru a putea folosii apoi una sau mai multe soluții chimice ( spre exemplu acid ghicolic sau lactic), ce au ca rol repararea straturilor superficiale ale pielii. Rezultatul procedeului de peeling chimic este o piele întinerita iar aceasta trebuie îngrijită prin aplicarea gelurilor de curățare și a cremelor hidratante. Crema cu protecție solara 50+ este și ea obligatorie după ce am tratamentul peelingului chimic.

Care este tipul de peeling adecvat pentru pielea noastră?

 

Peelingul chimic este un tratament noninvaziv, putând fi aplicat pe orice tip de ten iar în funcție de problemele pielii se stabilesc gradul de profunzime indicat și substanțele corespunzătoare.

Peelingul chimic superficial se folosește în cazul unei pielii sensibile pentru a estompa petele pigmentare și liniile fine.

Procedura se efectuează cu acid diluant și hidroxiacizi iar prin descojire se stimulează producția de colagen și elastina la nivelul dermei.

Peelingul chimic de grad mediu este o intervenție mai profunda și se recomandă pentru tratarea cicatricilor. Acizii din fructe descuamează semnificativ pielea urmând ca regenerarea sa se producă în următoarele 6 luni. Procedeul trebuie repetat odată pe an iar ca și efect poate apărea o ușoară fierbințeală.

Peelingul chimic profund se aplică în cazul urmelor accentuate rămase în profunzime. Aceasta metoda se realizează doar în săliile chirurgicale sub anestezie locală și presupune  o regenerare integrală a pielii prin repoziționarea țesutului dermal.

 

Ce trebuie să nu uităm atunci când vrem un peeling chimic?

 

Cel mai important lucru este alegere perioadei adecvate pentru efectuarea unui tratament de întinerire a pielii. Astfel, nu este recomandat ca peelingul chimic să aibă loc vara deoarece pot apărea arsuri iar soarele trebuie evitat. În același timp, trebuie să evităm această procedură pe perioada sarcinii și în cazul alergiilor sau al bolilor sistematice.

Dacă este folosit pentru a estompa urmele lăsate de acnee, peelingul chimic poate fi efectuat în jurul vârstei de 18 ani iar ca metoda de întinerire și îndepărtare a ridurilor peelingul chimic este recomandat după 30 de ani.

 

Cine nu își dorește sa scape de urmele inestetice și de semnele bătrâneții?

Fie că este vorba de pistrui, cicatrici nedorite sau riduri fine, un peeling chimic este tratamentul ideal. Procedura fiind însă realizata cu grijă, numai de o persoană specializată pentru a putea avea parte de un peeling chimic nedureros și efecte pe măsură.

 

 

 

 

 

Comments Off on Peelingul chimic Tags: , , ,

Author:

This author has published 64 articles so far. More info about the author is coming soon.