Pudra compacta – cum aleg pudra potrivita tipului meu de ten?

August 9, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Pudra poate parea o alegere facila, insa nu este deloc asa. Aceasta trebuie adaptata tipului de ten, nuantei acestuia precum si abilitatilor tale in arta machiajului. Atunci cand nu esti un make-up artist desavarsit, iti recomand sa alegi  o pudra compacta de la Paese. Este mult mai usor de aplicat si nu este necesara indepartarea surplusului, obtinand efectul de finisare scontat prin simpla aplicare cu un buretel sau pensula pentru pudra.

Cum aleg nuanta pudrei compacte?

Pudra compacta se alege pe acelasi principiu ca si fondul de ten. Aceasta trebuie sa aiba o nuanta apropiata nuantei tenului, pentru a nu parea ca mergem la o petrecere de Halloween de fiecare data cand iesim din casa. Se testeaza pe zona barbiei si este recomandat ca dupa testare sa asteptati un timp pana la achizitionare pentru a verifica daca se strange sau daca isi schimba nuanta in timp. Efectul pudrei este de a crea un aspect de portelan si de a finaliza machiajul, insa, daca se strange efectul va fi invers celui scontat.

 

Cum aleg pudra compacta in functie de tipul de ten?

 

• Pentru tenul foarte deschis, este recomandat sa nu folositi o pudra translucida sau iluminatoare, cu toate ca nuanta deschisa a tenului v-ar conduce catre o astfel de alegere. Este recomandata o pudra matifianta.
• Daca ai tenul uscat, folosirea pudrei este contraindicata, in principiu. Poti alege, insa, o pudra compacta cu ulei de argan sau cu ulei de cocos precum cele disponibile pe https://www.paese.ro/pudra-compacta-201 pentru a rezolva aceasta problema.
• Pentru tenul gras, este imperativ necesar sa aplici pudra pe o baza, peste fondul de ten, dupa ce ai indepartat excesul de sebum cu un servetel special. Astfel, machiajul tau va rezista de-a lungul zilei fara a se intinde si fara a pierde din intensitate. De asemenea, este foarte important sa te demachezi de indata ce ai ajuns acasa, pentru a evita mixtura de machiaj cu sebum care favorizeaza aparitia punctelor negre.
• Pentru un ten mixt, este bine sa folosesti o pudra matifianta in zona T, care este, de obicei zona grasa a tenului dupa aplicarea unei baze corespunzatoare si o pudra iluminatoare in zona pometilor sau o pudra compacta minerala, care este un produs natural si permite pielii sa respirii avand o textura foarte usoara. Totodata, pudra minerala reflecta lumina, fiind si un bun protector al tenului impotriva radiatiilor UV.

Cum aplic pudra compacta?

Exista doua modalitati de aplicare a pudrei compacte, in functie de instrumentul folosit pentru aplicare. In cazul in care optezi pentru aplicarea pudrei compacte cu buretel, trebuie sa tamponezi tenul usor, pordind din centrul fetei catre exterior. Atunci cand folosesti o pensula pentru aplicarea pudrei compacte, este necesar sa o aplici cu miscari circulare, de la baza nasului catre exteriorul fetei pana la ureche si din centrul fruntii in laterale cu aceleasi miscari circulare pana la tample. Acelasi procedeu se foloseste si atunci cand aplicam pudrele compacte care se folosesc si pe umeri si zona decolteului.

Comments Off on Pudra compacta – cum aleg pudra potrivita tipului meu de ten? Tags: , ,

Author:

This author has published 65 articles so far. More info about the author is coming soon.