Reductoare coaxiale, puteri si adaptabilitate

July 16, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Industria producatoare de masini si motoare a cunoscut in ultimul timp o schimbare datorita interventiei noilor teste tehnologice care au rolul de a simplifica procesele de fabrictie a motoarelor. Reductoarele coaxiale de la CI sunt un element cheie in compunerea si buna functionalitate a electromotoarelor, fiind de diferite tipuri, in fuctie de necesitatea si utilitatea motorului si domeniul sau aplicatia in care el urmeaza a fi folosit.

Un reductor coaxial sau dupa cum se mai numeste, reductor cilindric are o singura etapa de reductie si, cu ajutorul noilor tehnologii, beneficiaza de un design unic, special conceput pentru a putea fi utilizat in sarcini foarte mari. Ele sunt extrem de puternice si rezistente, astfel incat ele pot fi folosite in diverse aplicatii si se pot adapta foarte usor.

reductoare coxiale

 

Detalii tehnice

Reductorul coaxia are o varietate de caracteristici tehnice comparativ cu alte reductoare din aceeasi gama in care ea activeaza. Reductoarele coaxiale au un surub cu filet, motiv pentru care ele pot fi extrem de utile in aranjarea arbitrara, fie ca sunt folosite pentru aplicatii mai simple sau proiecte mai complexe. Ele dispun de planeta cu un nivel de eficienta foarte ridicat care are un impact semnificativ in dispersia raporturilor de transmisie. Un alt detaliu tehnic care are o functionalitate semnificativa este prezenta cilindricelor foarte eficiente, care determina un procentaj extrem de mic pentru diverse erori, ofera o transmisie exacta a cuplului, lucru ce este facilitat si de greutatea sa redusa. In functie de tipul de unitate, reductoarele coaxiale au un val foarte inalt de rapoarte de transfer.

Reductoarele coaxiale se folosesc ca si unitate electromecanica si le putem gasi in orice ramura a ingineriei, ele fiind foarte eficiente si adaptabile oricarei tip de aplicatie. Atunci cand urmeaza procesul de prodcutie, se foloseste o schema de aranjare coaxiala a arborilor, iar cel mai des intalnit plan va fi planul orizontal, si mai putin cel vertical. Motorul este fixat cu diverse modele de stifturi si suruburi, toate acestea fiind posibile de proiectat doar in plan vertical. Diferenta dintre un aranjament in plan vertical si unul orizontal este ca, in cazul celui vertical, vom observa o gaura speciala de drenaj prin care se modifica nivelul de temperatura, in timp ce presiunea este stabilizata in functie de atmosfera. Tot acest proces este realizat cu scopul de a reduce foarte mult incalzirea uleiului.

Caracteristici:

  • Puteri cuprinse intre: 0.09 si 90 kW
  • Rapoarte de reductie intre: i2.5 si i280
  • Cupluri nominale intre: 13 si 333 Nm

Cum alegem un reductor coaxial?

Atunci cand vrem sa alegem dintr-o gama mai variata de ruductoare coaxiale, trebuie sa avem in vedere cativa factori foarte importanti. In primul rand, trebuie sa avem in vedere puterea necesara de care are nevoie instalatia si mai ales turatia. Dupa ce ne asiguram ca aceste date sunt exacte, este nevoie sa ne asiguram ca puterea motorului sa fie egala sau mai mare decat puterea aplicatiei. In aceeasi idee, trebuie sa verificam factorul de serviciu al aplicatiei, care trebuie sa fie mai mic decat factorul motoreductorului. Daca nu se indeplinesc criteriile mentionate, va fi nevoie de un reductor coaxial mai mare.

 

Comments Off on Reductoare coaxiale, puteri si adaptabilitate Tags: , ,

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.