Tavan fals – fantezii arhitecturale

November 2, 2018 | Author: | Posted in Diverse

In planurile mele pentru anul urmator, este inclusa si o masiva redecorare a apartamentului.  Asadar, in functie de bugetul disponibil, am facut o mare cercetare a pietei, produselor, materialelor, si nu in ultimul rand… trendul arhitectural, decorativ.

Prima mea masura a fost sa intru in contact cu specialisti in domeniu pentru a avea cele mai bune sfaturi, fiind o novice in domeniul constructiilor.Sfatul dat de un amic a fost sa amplasez tavan fals de la VIPcasa in living, pentru a masca niste cabluri si tevi care nu dau prea bine la prima privire.

Am ascultat opinia, luand in serios recomandarea. Bun, am intrat si pe pagini de internet pentru a ma pune la punct cu gama variata, preturi, modalitati de amplasare.

Negocierea este in plina desfasurare cu echipa care imi va furniza o locuinta superba din punct de vedere al confortului, dupa probabil vreo doua luni de munca asidua.

Nu e simplu si nici usor sa ai praf, dezordine si o echipa care sa sparga, sa zugraveasca, sa faca o munca titanica.           Repectul meu pentru echipa.

 

Gama de materiale, culori si… plafoane false

 

De ce este recomandat tavanul fals? Prima intrebare a mea. Sa purcedem pe ofertele incantatoare si ademenitoare ale companiilor de profil.

Materialul numit rigips (compozitie gips carton) a fost o moda candva, insa rezistenta slaba si micile sau mai marile accidente de desprindere nu il recomanda ca fiind ideal. In momentul in care in prezentari vad descrieri urmate de un … ‘dar’/’insa’… mintea mea proceseaza negatia.

Culorile acestui produs prezinta diferitele instructiuni si utilizarea fiecareia in parte. Fac o scurta descriere, un rezumat simplu si usor de inteles.

Avem rigips gri, verde, albastru, roz, portocaliu.

Culoarea gri – indica o slaba rezistenta (la factori externi).

Verde – pentru umiditate ridicata in locuri cum ar fi subsolurile (bai etc), fiind tratate antimucegai.

Albastru – izolatie fonica limitata (pentru birouri si locuinte, daca se doreste!), aici se pune un adaos de vata minerala.

Roz – se spune ca ar fi oarecum ignifuge, dar nu in totalitate.

Portocaliu – impermeabilitatea este proprietatea de baza.

Interesul meu vadit este pentru tavanele suspendate, asa ca voi continua sa aflu. In demersul meu, am primit informatii despre tavanele metalice, din lemn si gips. Am de unde alege, insa trebuie sa ma decid ce se potriveste cel mai bine,  fiind hotarata sa obtin cel mai frumos design in camerele locuintei mele. Am citit si despre multe alte utilizari, in ideea ca as putea face o combinatie foarte interesanta… pentru ambient.

 

        Plafoane false pentru spitale,restaurante, cladiri comerciale, birouri

 

Nu este scopul meu insa curiozitatea ma impinge sa-mi arunc o privire. Atenuare fonica, estetica, rezistenta la umiditate, ignifuge multiple avantaje.

Ledurile inserate in pafoanele false imi plac, dau un aer de elegant si comfort.

Pentru restaurante, reverberatiile acustice sunt diminuate, zgomotul este mult redus, tavanele false fiind compuse din fibra de sticla.

Estetica este data de panourile tegulare din cupru, modelele fiind decorate cu otel, cupru, metal alb, montajul facandu-se pe tavanul fals existent.

Voi incerca sa imbin anumite elemente punandu-i in incurcatura creatiei pe specialisti.

 

 

 

Comments Off on Tavan fals – fantezii arhitecturale Tags: , ,

Author:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.