Terapia cranio-sacrala – Armonie intre minte, corp si suflet

October 22, 2018 | Author: | Posted in Diverse

Functionalitatea dintre corp, minte, spirit si legatura dintre cele trei elemente se armonizeaza prin terapie cranio-sacrala.

In 1874, dr Still a pus bazele acestui concept, mai tarziu fiind pusa in practica medicala de doctorul Sutherland, in America si continuata prin implicarea dr. John Upledger.

Terapia cranio-sacrala reprezinta felul in care corpul uman trebuie sa lucreze.

Fiind o terapie non-invaziva, denumita ca fiind blanda, aceasta aduce un echilibru in organism prin tratarea durerilor de spate, gat, migrene, stres post-traumatic, Scifoze, Scolioze, oboseala cronica, pana la probleme ale aparatului locomotor.

Studiind recent cat de raspandita este terapia cranio-sacrala in lume, am avut placerea sa vad ca in Londra, exista numeroase cursuri de predare si calificare pentru acest domeniu, in cadrul unor universitati de renume.

Sistemul nervos central daca este afectat din varii motive, fie traume emotionale, accidente etc, atunci el nu va mai putea da un randament normal, creand astfel dezechilibre in organism. Ca urmare, va fi nevoie de tratament sau tratamente.

 

Terapia cranio-sacrala rasfat prin tratament

 

Se recomanda o astfel de terapie atunci cand avem diverse afectiuni. O sedinta are durata care poate varia intre 15 min. pana la 50 min. aproximativ.

Metodele folosite sunt palpare sau atingere la nivelul incheieturilor sau intersectiilor muschilor. Pacientii adesea avand dureri la nivel osteo-articular, dezechilibre semnalate de corp si creier. Se doreste detensionarea si reducerea stresului, durerilor semnalate de organism, prin restabilirea comfortului la starea initiala, pre-existenta impactului.

Hormonii stim ca sunt factori care afecteaza echilibrul emotional al fiecaruia dintre noi, tot ei isi fac uneori datoria eronat, in mod nedorit de noi toti, fiind rebeli, creand astfel dizarmonii, aducandu-ne in stari de irascibilitate, luare in greutate sau mai precis dandu-ne impulsuri negative. Starea noastra psihica sau emotionala este de neinteles si unori greu de tolerat. Ne regasim in situatii in care cu greu ne recunoastem, fara sa ne dam seama ca de fapt organismul sufera si tipa disperat pentru a primi ajutor. Multi nu ne recunoastem cateodata, spunandu-ne in sine: ‘oare de ce am reactionat asa exagerat?’. De vina ar putea fi dezechilibrul hormonal.

Rolul terapiei cranio-sacrale este foarte important. Autocunoasterea este un principal aspect care spune clar ce este in regula si ce nu, cu fiecare individ in parte. Prin anumite procedee, cum ar fi terapia prin discutie libera se intentioneaza a se ajunge la eliberarea starilor negative existente si, adesea, se reuseste autovindecarea, pacientul punand la munca resursele propii.

Detensionarea este rezultatul care reuseste sa contribuie la o vindecare treptata si de lunga durata. Sistemul nervos isi reintra in ritm, directionand comenzile catre celelate organe in mod corect.

Sistemul nervos poate fi asociat cu un motor, care daca nu este revizuit, verificat si alimentat, atunci acesta se imbolnaveste, atragand dupa sine afectiuni care se instaleaza treptat, in alte zonele mai vulnerabile ale corpului uman. In timp, efectele negative aduc boli, dureri, tensiune etc.

Terapia cranio-scrala restabileste echilibrul, linistea interioara, armonia cu mediul si cu fiinta proprie, recupereaza vitalitatea si rezonanata cu binele interior si exterior. Cu totii avem nevoie la un moment dat de medicina alternativa, non-invaziva si blanda, asa cum este considerata.

Daca ne gandim in profunzime, aceste metode pot fi considerate de rasfat propriu, putand fi aplicate si preventiv.

Comments Off on Terapia cranio-sacrala – Armonie intre minte, corp si suflet Tags: , ,

Author:

This author has published 74 articles so far. More info about the author is coming soon.