Tot ce trebuie sa stii pentru a fi avocat de drept comercial

September 26, 2018 | Author: | Posted in Diverse

 

Daca cautati mai multe informatii despre dreptul comercial – inclusiv cum sa deveniti avocat dreptul comercial Bucuresti Avocat Scarlat – ati ajuns la locul potrivit. Uitati-va la ghidul nostru gratuit pentru a afla mai multe informatii despre acest domeniu de lege.

Ce este dreptul comercial?

Dreptul comercial implica probleme juridice care pot aparea in desfasurarea afacerilor si a tranzactiilor comerciale. Preocuparile sale predominante sunt legea contractuala si delictuala. Clientii care vin la firme de avocatura comerciala includ intreprinderi mari, guverne, banci, companii de asigurari si multe altele. Consultanta juridica poate fi acordata oricarei parti a activitatii, de la offset (demararea unei afaceri) pana la dizolvarea unei companii.

De ce este importanta legislatia comerciala?

Domeniul legii este intotdeauna infloritor, deoarece are o asociere puternica cu economia, afectand astfel societatea in ansamblu. De aceea, dreptul comercial este incredibil de important, deoarece afecteaza modul in care se desfasoara afacerile si modul in care ei, la randul lor, lucreaza pentru a ajuta si a dezvolta societatea. In plus, acesta prevede regulile pentru intreprinderi si organizatii, astfel incat sa se asigure un comportament legal care evita activitatea frauduloasa.

drept comercial si societar

Ce fac in realitate avocatii comerciali?

Clientii avocatilor comerciali sunt in mod obisnuit intreprinderi. Deci, o zi obisnuita ar implica, de exemplu, citirea contractelor si modificarea lor pentru clienti, redactarea documentelor juridice pentru intreprinderi si revizuirea fuziunilor in afaceri. De asemenea, poate necesita un nivel ridicat de negociere in numele clientului pentru conditiile unui contract, un acord de licenta. Prin urmare, lucrarea este destul de variata in functie de domeniul in care va specializati.

Cu toate acestea, exista multi avocati comerciali care sunt cunoscuti drept avocati in-house; aceasta inseamna ca acestia au, in mod esential, un singur client si, in mod normal, cauta problemele legale ale organizatiei pentru care lucreaza.

Avocatii comerciali se confrunta in mare parte cu litigiile de afaceri in forma tipica de creante contractuale/delictuale. Rolul avocatilor comerciali este de a ghida solicitantii pentru a-si ajuta clientii prin litigii si pentru ai ajuta sa se pregateasca pentru ceea ce ar putea aparea din partea opozitiei. Documentatia este de mare cantitate in cauzele comerciale, datorita cazurilor care sunt, in general, grele in ceea ce priveste faptele.

Care este diferenta dintre dreptul societatilor comerciale si dreptul comercial?

Dreptul comercial este o practica mai larga care cuprinde domenii precum proprietatea intelectuala, franciza si litigiile, in timp ce dreptul societatilor comerciale se concentreaza in mod specific asupra companiilor.

Ce fel de persoana ar fi potrivit unei cariere in domeniul dreptului comercial?

Dreptul comercial este unul dintre cele mai proeminente domenii de drept in sensul ca genereaza o multime de bani. Prin urmare, angajatorii au, in general, asteptari foarte mari atunci cand gasesc avocati drept comercial in Bucuresti din cauza faptului ca este atat de popular si de numarul de persoane care se adreseaza pentru a lucra la firme comerciale. Angajatorii cauta in special:

  • Constientizarea comerciala (adica sa ramana actualizata cu privire la ceea ce se intampla in lumea afacerilor si modul in care se aplica legea in lumea comerciala);
  • Cineva care intelege legea, dar are si o cunoastere larga a afacerilor si a pietei.

Constientizarea comerciala este incredibil de importanta, deoarece constientizarea afacerilor va va ajuta sa va distingeti de ceilalti avocati de drept comercial din Bucuresti. Cu toate acestea, constientizarea comerciala nu trebuie interpretata ca doar citirea stirilor, pastrarea la zi a evolutiilor din lumea comerciala si repetarea a ceea ce ati citit. Pentru a arata un bun indiciu al constientizarii comerciale, trebuie sa fi inteles ceea ce ati citit si sa formati o opinie; acesta va deveni apoi un mod de gandire mai degraba decat o regurgitare a faptelor.

Comments Off on Tot ce trebuie sa stii pentru a fi avocat de drept comercial Tags: , ,

Author:

This author has published 74 articles so far. More info about the author is coming soon.