Cum se alege pudra potrivita?

July 12, 2018 | Author: | Posted in Frumusete

 

Fie ca alegem o pudra pulbere de la Paese care confera tenului un aspect fin si neted, fie ca optam pentru o pudra compacta cu o acoperire buna, acest produs cosmetic ofera multiple avantaje, motiv pentru care ar trebui faca parte din rutina zilnica de machiaj a fiecaruia dintre noi. Alaturi de fondul de ten, pudra are un rol crucial pentru un machiaj care ne dorim sa fie unul de calitate, motiv pentru care aceasta trebuie aleasa in functie de ma multe criterii, astfel incat sa faca minuni cu tenul nostru si sa ii redea aspectul inedit pe care ni-l dorim.

Pudra compacta ofera tenului o finisare mata si o acoperire buna, fiind utilizata indeosebi de persoanele care incearca sa tina sub control excesul de sebum.Pe de alta parte, pudra pulbere este mult mai densa si asigura o acoperire mult mai buna, fiind cel mai bun tip de pudra. Exista si diferite tipuri de pudre corectoare recomandate pentru tenul cu probleme, dar si pudre translucide, care confera tenului unui efect illuminator si radiant.

pudra compacta

 

 

Alegerea pudrei potrivite in functie de tipul de ten

Ten gras

Tenul gras are nevoie de o pudra corectoare sau o pudra speciala care sa ofere efecte matifiante pentru ca in aceasta situatia este nevoie de un produs cosmetic care sa tina sub control excesul de sebum.

 

Ten uscat

Daca aveti un ten uscat, atunci pudra nu este recomandata pentru in niciun caz deoarece odata aplicata, pielea se va usca si mai tare si se va crapa in mod treptat, lucru neplacut care poate provoca iritatii minore. Persoanele cu ten uscat pot folosi o pudra pulbere in situatia in care doresc sa isi mascheze cearcanele, o astfel de utilizare nefiind .. asupra tenului.

 

Ten mixt

Pudra mineral, care ii permite tenului sa respire datorita texturii sale usoare, este ideala pentru tenul mixt deoarece pune in evidenta trasaturile fetei si ofera un efect iluminant. Se poate utiliza si o pudra stralucitoare care sa se aplice doar in zona pometilor, pentru un astfel de ten nefiind necesara aplicarea unei pudre pulbere.

 

Ten cu probleme

Deoarece un astfel de ten are nevoie de produse cat mai bune pentru a-i fi estompate cu usurinta toate defectele, se recomanda utilizarea unei pudre corectoare special conceputa pentru un astfel de ten. In completare, specialistii in make up recomanda sa folositi si o pudra pulbere deoarece este un produs cosmetic de calitate care ofera o putere mare de acoperire, estompand problemele tenului.

 

 

Avantajele utilizarii unei pudre

Utilizarea in mod corect a unei pudre, fie ca utilizam o pudra pulbere, fie ca alegem una compacta, ofera tenului multiple avantaje, fixand cu precizie fondul de ten si oferind machiajului o rezistenta ridicata. In plus, daca pudra folosita are si factor de protectie UV aceasta protejeaza tenul de soare si ajuta la minimizarea aspectului porilor. De asemenea, atunci cand folosesti pudra pulbere, aceasta fixeaza foarte bine machiajul fara a fi nevoie de retusuri, acesta nu se va intinde si si va rezista mult mai mult, mai ales in conditii  de caldura sau umiditate excesiva.

 

 

Comments Off on Cum se alege pudra potrivita? Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.