Machiaj: cu sau fara fond de ten?

June 12, 2018 | Author: | Posted in Frumusete

Machiajul reprezinta, fara doar si poate, cartea de vizita a oricarei femei. Si pe buna dreptate, cate femei mai ies azi din casa fara sa aplice un minim machiaj? Intrebarea este daca aplicam sau nu fond de ten zilnic? Daca da, ce tip de produs utilizam, ce nuanta alegem, ce textura si ce buget alocam?

Fondul de ten: parte esentiala a unui machiaj

Fond de ten

Fie ca iti doresti un machiaj de zi, fie ca iti doresti unul de seara, fondul de ten nu trebuie sa lipseasca intrucat el reprezinta cheia, must have-ul intr-un make-up. Pentru persoanele care aleg insa un machiaj fara acest produs, este recomandat sa se puna accentul pe make up-ul ochilor. Totodata un avantaj al acestei alegeri il reprezinta faptul ca tenul are timp sa respire si sa se regenereze.
Pentru doamnele pentru care un fond de ten nu trebuie sa lipseasca zilnic din rutina de machiaj, este esential sa cunoasca modalitatea prin care isi pot alege cel mai bun produs, adaptat nevoilor personale.

Cum alegi cel mai bun produs?

Pe piata exista mai multe tipuri de fond de ten: crema, spuma, lichid, spray sau compact. Totul e sa stii exact ce tip de produs iti doresti. Totodata un astfel de produs trebuie ales in functie de tipul de ten pe care il aveti. Pentru un ten gras este recomandat un fond de ten cu efect matifiant, in timp ce pentru un tip de ten uscat este recomandat un produs lichid, care in acelasi timp sa fie hidratant. Mai mult, in functie de anotimpul in care suntem, vom alege un anumit tip de produs: iarna vom alege unul mai hidratant, in timp ce vara vom alege un produs compact, care sa faca fata transpiratiei.
Alegerea nuantei de fond de ten se poate dovedi o activitate extrem de usoara sau poate fi extrem de dificila. Pentru a nu da gres, produsul se testeaza in zona de la inchietura mainii, unde venele sunt cel mai bine vizibile. Daca produsul acopera atat de bine incat venele nu mai sunt vizibile atunci ai ales un produs de make-up excelent. De asemenea daca nuanta coincide cu culoarea pielii din zona respectiva, produsul este cel potrivit.

Pentru doamnele care au probleme deosebite cu tenul, exista produse de make-up anti age sau destinate in mod special afectiunilor dermatologice ca acneea sau cuperoza.

In ceea ce priveste aplicarea fondului de ten, cea mai buna alegere o reprezinta un burete special sau o pensula de make up. Aceste doua produse asigura o intindere uniforma si un look natural. Insa, daca avem experienta putem aplica produsele prin utilizarea circulara a degetelor incepand cu fruntea, barbia si obrajii. Cu toate ca multe doamne nu considera necesara aplicarea fondului de ten pe gat si decolteu, acest lucru este esential si necesar pentru a nu avea un look cu efect de masca.
Nu in ultimul rand, inainte de a aplica fondul de ten, este necesar sa utilizam o crema de fata pentru a asigura o intindere uniforma a produsului si o acoperire cat mai mare a porilor dilatati.

Comments Off on Machiaj: cu sau fara fond de ten? Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.