Peeling chimic

June 21, 2018 | Author: | Posted in Frumusete

Una dintre cele mai vechi procedee cosmetice din lume este  cea de peeling  chimic si a fost realizata in Egiptul antic, Grecia si Roma pentru a ajuta oamenii sa obtina o piele mai fina si mai frumoasa. Astazi, peeling-ul chimic facial este popular deoarece ofera rezultate aproape imediate si pot fi efectuate ca proceduri in ambulatoriu.

collagen

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic este un tratament in care o solutie acida este utilizata pentru a indeparta straturile exterioare deteriorate ale pielii. In efectuarea peeling-ului chimic, medicii aplica alfa hidroxi acizi (AHA), acid trichloroacetic (TCA) sau fenol la nivelul pielii.

De obicei, se administreaza ca o coaja a fetei, un peeling chimic imbunatateste si netezeste textura pielii. Este un tratament eficient pentru petele faciale, ridurile si pigmentarea neuniforma a pielii. Ele exfoliaza straturile exterioare ale pielii moarte, dezvaluind un nou strat de piele cu ton, textura si culoare imbunatatite. Pe langa intinerirea completa a fetei, anumite tipuri de peeling de piele pot fi folosite si pentru tratamentele la fata locului si ca modalitate de a elimina vergeturile sau de a intineri pielea in alta parte a corpului.

Ce trateaza peeling-ul chimic?

  • Reduce liniile fine de sub ochi si in jurul gurii;
  • Imbunatateste aspectul si suprafeta pielii de la leziunile razelor de soare. Dupa peeling-ul chimic, pielea este temporar mai sensibila la soare, deci este mare nevoie sa purtati protectie solara in fiecare zi. Ar trebui sa purtati ochelari care protejeaza impotriva razelor solare UVA si UVB. Limitati-va timpul la soare, in special intre orele 10 a.m. si 2 dimineata si purtati o palarie cu margini largi;
  • Trateaza ridurile cauzate de razele soarelui, precum si ridurile de imbatranire;
  • Imbunatateste aparitia cicatricelor usoare;
  • Trateaza anumite tipuri de acnee;
  • Reduce pigmentarea, petele de varsta, pistrui si petele maronii (melasma) datorate sarcinii sau administrarii pilulelor contraceptive.

Pentru cine e bun peeling-ul chimic?

 

In general, pacientii cu piele de culoare medie si cu parul deschis sunt candidati mai buni pentru peeling-ul chimic. Daca aveti piele mai inchisa, puteti avea rezultate bune, in functie de tipul de problema tratata. Dar, de asemenea, este posibil sa aveti zone ale tenului destul de neuniforme, dupa procedura.

 

Crapaturile de piele si ridurile mai severe nu raspund bine la peeling-ul chimic. Acestea pot necesita alte proceduri chirurgicale cosmetice, cum ar fi resurfacing cu laser, lifting facial, ridicare a sprancenelor, lifting-ul pleoapelor sau umplutura de tesut moale (colagen sau grasime). Un chirurg dermatologic va poate ajuta sa determinati tipul de tratament cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

 

Ce sa faci inainte de un peeling chimic?

Inainte de a va face un peeling chimic, spuneti-i medicului dumneavoastra daca aveti orice antecedente de cicatrizare, rani care se reintorc sau radiografii faciale.

 

Inainte de a va face un peeling chimic, medicul va poate cere sa intrerupeti administrarea anumitor medicamente si sa va pregatiti pielea utilizand alte medicamente. Medicul poate prescrie, de asemenea, antibiotice sau medicamente antivirale.

 

Discutati cu medicul dumneavoastra despre procedura care urmeaza sa o faceti. Aceasta decizie depinde de starea de sanatate a pielii si de obiectivele pe care le aveti.

 

 

 

Comments Off on Peeling chimic Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.