Rolul corectorului in machiaj

May 11, 2018 | Author: | Posted in Frumusete

Odata cu trecerea timpului machiajul a devenit un must have si putine femei nu il bifeaza in rutina zilnica. In prezent exista cateva produse de make-up care fac senzatie si ne ajuta sa realizam un look profesionist, printre care si corectoarele

Desi fiecare femeie intra in rolul de make-up artist zilnic, putine dintre ele cunosc cu adevarat rolul unui corector in realizarea unui machiaj.

Ce rol are fiecare culoare dintr-o paleta de corectoare?

Intrucat rolul principal al unui conceler sau corector este acela de a acoperi in intregime imperfectiunile tenului, a fost dezvoltata o paleta de culori diferite, fiecare dintre acestea venind in ajutorul unui anumit tip de problema a tenului.  In general o paleta standard de conceler este alcatuita din următoarele culori: verde, galben, mov lila, somon piersica si diferite nuante care imita principalele nuante de ten.

Culoare verde are rolul de acoperi si neutraliza roseata de pe fata, avand efect pozitiv in cazul persoanelor care sufera de cuperoza sau de acnee.

Culoarea galben are rolul de a neutraliza imerfectiuni ale tenului precum: cearcane mov sau vanatai.

Culoarea mov lila are rolul de remedia imperfectiuni ale tenului in nuante galbui precum cele ale persoanelor asiatice. Utilizand aceasta culoare dintr-o paleta de corectoare vei neutraliza aspectul palid al tenului.

Culoarea somnon/piersica are rolul de a neutraliza nuantele de albastrui aparute in cazul vanatailor si elimina cu succes imperfectiunile aparute in cazul tenurilor inchise, ca cele ale persoanelor de culoare.

Nuantele de conceler care imita principalele nuante de ten au rolul, ca dupa utilizarea celorlalte culori, sa neutralizeze si sa uniformizeze zonele cu imprefectiuni.

Cum se utilizeaza corectorul in machiaj?

Pentru a obtine efectul dorit si in acelasi timp un machiaj perfect este important sa cunoastem niste reguli esentiale privind aplicarea paletei de corectoare.

In primul rand, daca utilizezi un fond de ten lichid sau crema este indicat sa aplici concelerul dupa ce aplici fondul de ten iar daca optezi pentru o pudra compacta pe post de fond de ten este necesar sa aplici un corector inainte de aplicarea pudrei.

Pentru aplicarea concelerului este necesara utilizarea unei pensule speciale care vine incorporata in paleta de culori insa se poate aplica si prin utilizarea degetului inelar. Secretul este sa aplici produsul in puncte mici astfel incat sa acoperi toata zona pe care doresti sa o maschezi.

O alta regula esentiala este sa utilizezi atat conceler cat este nevoie. De regula este suficienta o cantitate cat sa poti pune pe varful unui deget. Totodata de retinut este faptul ca acest tip de produs de make-up a fost creat pentru a ascunde micile imperfectiuni si nu este recomandat sa fie intins pe toata fata.

Daca optam sa utilizam corectoarele pentru a ascunde cearcanele este recomandat sa il aplicam numai pe cearcane si sa evitam sa aplicam produs pe zona de langa gene pentru a evita strangerea concelerului in ridurile fine.

Dupa aplicarea concelerului pentru uniformizare putem utiliza un burete sau chiar degetul inelar iar pentru fixare este recomandat sa alegem o pudra compacta care va ajuta produsul sa reziste pe toata perioada zilei.

Comments Off on Rolul corectorului in machiaj Tags: , ,

Author:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.