Totul despre criolipoliza

May 14, 2018 | Author: | Posted in Frumusete

O noua procedura de remodelare de ultima generatie a aparut in saloanele de infrumusetare si remodelare corporala si aceasta presupune supunerea unei anumite zone ce se doreste tratata la temperaturi negatice, in acest fel, celulele adpoase care sunt sensibile cand e vorba despre temperaturi negative, se desprind  de celelalte tesuturi din jos si se descompun. Aceasta metoda de slabire localizata poarta numele de criolipoliza.

Cum actioneaza criolipoliza?

In timpul procedurii, zona tratata se raceste in mod gradat, iar nivelul subcutanat el pielii este inghetat, in acest fel temperatura scazuta distruge celulele adipoase fara a afecta in vreun fel pielea sau muschii, iar aceste celule sunt eliminate natural prin ficat, datorita fenomenului numit apoptoza.Pentru eliminarea treptata a celulelor adipoase afectate de aceasta procedura este nevoie de o perioada de aproximativ 6-8 saptamani.

Criolipoliza

Aceasta procedura de inghetare nu necesita incizii si anestezie sau injectii, asa cum este in cazul liposuctiei sau al mezoterapiei, iar un singur tratament este suficient pentru a distruge intre 20 si 40% din celulele adipoase ale zonei tratate.

Criolipoliza este recomandata persoanelor ce vor sa reduca stratul de grasime din anumite zone al corpului, nu trebuie sa fie neaparat o persoana obeza. Singura recomandare este ca zona care trebuie tratata sa nu aiba pielea afectata de vreo anume problema si de asemenea starea de sanatate a pacientului sa fie una foarte buna.

De ce   trebuie aleasa procedura de criolipoliza?

Cel mai important aspect atunci cand e vorba despre aceasta procedura , criolipoliza, este ca se va slabi frumos, dar mai ales sanatos, intr-un timp relativ mic( cam trei sedinte) si procedura nu prezinta nici un risc pentru organism.

Nu se va simti nici un fel de durere, nu va fi nevoie de anestezie, iar metabolismul local va fi stimulat datorita drenajului limfatic si circulatia si sinteza de colagen vor fi stimulate. De asemenea, trebuie stiut ca nu exista nici un risc, deoarece ficatul nu va fi incarcat de grasime, deoarece slabirea se va face gradual.

Singurele riscuri pe care le poate prezenta aceasta procedura sunt inrosirea , umflarea sau invinetirea zonei, insa aceste efecte vor disparea in 1-3 saptamani, Aceasta procedura nu aduce nici un fel de daune muschilor sau tesuturilor din jur, deoarece temperatura localizeaza doar celulele adipoase.
Rezultatele se observa ce l mai bine atunci cand, pe aceeasi zona, se pot pierde doua marimi la haine, rezultatele acestei proceduri fiind comparabile cu cele ale liposuctiei, insa cel mai evident se vor observa schimbari dupa aproximativ sase saptamani de la procedura.

In cazul in care stratul adipos este mare si se doreste repetarea procedurii pentru aceeasi zona, trebuie ca intre cele 2 proceduri sa treaca aproximativ 45-60 de zile. De asemenea, este important de stiut ca procedura se poate repeta de doar 2-3 ori in intervalul unui an.

Desi pesoana care a urmat o astfel de procedura nu va avea nici un semn inestetic in urma acesteia, toate efectele criolipolizei vor disparea sau se vor diminua daca in urma procedurii nu va avea loc si o schimbare a modului de viata, asta insemnand alimentatie echilibrata si sport.

Comments Off on Totul despre criolipoliza Tags: , ,

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.