5 greseli de evitat atunci cand gatiti legume congelate

September 18, 2019 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Legumele congelate sunt arma secreta a unui bucatar inteligent. Acestea elimina doua dintre cele mai mari blocaje din bucatarie: spalarea si prepararea produselor, precum si curatarea, activitati  consumatoare de timp. Pentru oricine stramba din nas la legumele congelate, nu uitati: Sunt inghetate proaspete si sunt la fel de hranitoare ca si legumele proaspete. 

Chestia este ca, o experienta proasta cu legumele congelate ne poate trimite cu usurinta pe un drum fara intoarcere. Dar daca evitati aceste cinci greseli comune, veti lauda orice leguma inghetata in cel mai scurt timp.

1. Nu toate legumele congelate trebuie sa fie gatite.

Unele legume congelate sunt consumate cel mai bine asa cum sunt – nu este necesara gatirea. Vorbim de porumb inghetat aruncat in salate proaspete de vara sau conopida inghetata pusa in smoothie-uri. Oh, si data viitoare cand faci pesto, arunca niste mazare congelata dezghetata, care adauga cremozitate si un plus de proteine.

Urmati acest sfat: Legumele congelate pot ajuta mancarurile sa se raceasca rapid, cum ar fi salata de paste. Pur si simplu turnati o punga de legume congelate pe fundul unui vas de servire, adaugati paste fierte si calde si realizati o salata delicioasa.

2. Nu acordati acelasi tratament tuturor legumelor inghetate.

In timp ce unele legume inghetate beneficiaza de un dezghet rapid (spanacul, de exemplu, de multe ori trebuie dezghetat si scurs pentru a evita adaugarea excesului de apa in vasul tau), altele pot fi aruncate direct din congelator. In plus, adaugarea legumelor direct de la congelator isi pastreaza culoarea si aroma vii.

Urmati acest sfat: Daca faceti ceva cald care poate suporta un pic de apa suplimentara (ganditi-va: supe, tocanite, risotto si feluri de mancare pentru paste), leguma poate fi aruncata congelata. Daca le consumi crude (ca in salata de porumb de mai sus) sau vrei sa eviti excesul de apa (cum ar fi deasupra unei pizza), vei dori sa dezgheti legumele. 

Distributie legume congelate

3. Nu apelati la microunde.

Instinctul nostru este adesea sa apelam la microunde (sau mai rau, o oala cu apa clocotita). Dar microundele sau fierberea legumelor inghetate le lasa adesea moi. Prajirea a devenit noul nostru tratament preferat si am venit cu o tehnica in trei pasi pentru a asigura succesul de fiecare data.

Urmati acest sfat: Pentru cele mai bune legume prajite, lipiti o foaie de copt in cuptor cu o picatura de ulei in timp ce se incalzeste. Aruncati legumele inghetate, apoi aruncati in tigaia fierbinte si prajiti la foc mare. Si nu uitati de condimente!

4. Nu uitati de timpul de gatit.

Legumele congelate se gatesc adesea mai repede decat omologii lor proaspeti. Broccoli congelat, conopida si morcovii, de exemplu, nu sunt la fel de ferme ca cele proaspete, asa ca puteti reduce timpul de gatit la jumatate. Daca adaugati legume congelate in supe, amestecati-le in ultimele minute de gatit.

Urmati acest sfat: Daca textura legumelor congelate este esentiala pentru farfurie, aveti grija ca s-ar putea sa se gateasca mai repede decat arata reteta.

5. Nu ignorati legumele congelate noi.

Legumele care se pot congela au ajuns departe. In aceste zile, puteti gasi totul, de la okra congelata pana la prazul taiat felii si dovlecei de Kabocha.

Urmati acest sfat: lasati orice fel de legume congelate sa va inspire urmatoarea masa. 

Comments Off on 5 greseli de evitat atunci cand gatiti legume congelate Tags: , ,

Author:

This author has published 56 articles so far. More info about the author is coming soon.