Cafea verde – Pro si contra sanatate

May 2, 2018 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Una dintre cele mai indragite bauturi ale populatiei lumii, este pregatita din fructele verzi si prajite ale arborilor de cafea. De obicei, se pregateste un preparat delicios din boabe prajite, care sunt macinate intr-o stare pulverulenta intr-o rasnita de cafea si apoi preparata. Cu toate acestea, multi iubitori de produse naturiste, recomanda prepararea boabelor de cafea verde in stare naturala. Din moment ce cafeaua fara prajire este verde, produsul se numeste cafea verde. Cercetarea proprietatilor bauturii a fost initial efectuata acum 30 de ani. Apoi, cercetatorii s-au ocupat si de calitatile de vindecare, cum ar fi abilitatea de a regenera ficatul, detoxificarea generala a corpului, caracteristicile anti-cancer care blocheaza dezvoltarea metastazelor. Multe ipoteze ale oameni de stiinta au fost confirmate, iar altele nu au fost justificate.

 Efectul bauturii asupra cancerului

Opinia privind capacitatea produsului de a inhiba celulele canceroase, a fost confirmata in cursul experimentelor. S-a dovedit ca compusii unici din punct de vedere tehnic, care neutralizeaza cresterea tumorilor, distrug in cea mai mare parte  procesul de dezvoltare, astfel incat boabele verzi de cafea, bogate in antioxidanti sunt mult mai utile. O astfel de concentratie neobisnuit de ridicata de antioxidanti, permite utilizarea bauturii ca remediu pentru prevenirea imbatranirii organismului, deteriorarea celulelor si reducerea riscului oncologic.

 Abilitatea de a restabili tractul digestiv

Boabele de cafea verde sunt compuse din carbohidrati, care se bazeaza pe polizaharide. Greutatea lor moleculara in cafea este mai mare decat in ​​alte plante. Datorita continutului ridicat de substante, bautura este un bun aparator al tractului gastro-intestinal impotriva leziunilor, agentilor patogeni si a virusurilor.

 Cafeaua verde instant nu contine cofeina

Cafeaua, contine o molecula diterpenica, care mareste nivelul de colesterol din sange, mai ales a iubitorilor de delicatese. Compusul se formeaza numai la prajirea boabelor. Dar, prin absenta sa, abilitatile pozitive ale boabelor de cafea maresc efectul anti-carcinogen asupra corpului si suprima dezvoltarea bolii Parkinson.

 Produsul scade tensiunea arteriala

Din anul 2005, studii pe scara larga au inceput sa determine daca cafeaua verde este utila pentru reglarea tensiunii arteriale. Oamenii de stiinta au primit un rezultat care confirma opinia despre efectul pozitiv al bauturii. Voluntari cu hipertensiune usoara au participat la acest experiment. Subiectii testati au primit o anumita cantitate dintr-un extract hidrosolubil obtinut din boabe de cafea verde. Rezultatul a aratat dependenta presiunii diastolice si sistolice de dozajul medicamentului.

 Dieta cu cafea verde promoveaza scaderea in greutate

Publicitatea larga a fost primita de studiile efectuate de Dr. Joe Vinson de la Universitatea din Scranton, menita sa studieze efectul pierderii excesului de greutate corporala, atunci cand se utilizeaza boabe neprajite. Rezultatele au aratat o scadere a procentului de grasimi din organism, fara modificari semnificative in dieta obisnuita. Concluziile oamenilor de stiinta au confirmat ipoteza privind eficacitatea bauturii ca mijloc ieftin de prevenire a obezitatii la adultii predispusi la plinatate. Seful studiului, dr. Vinson, a remarcat ca acest efect delicat se realizeaza datorita concentratiei ridicate de acid clorogenic din boabele de cafea, care creste absorbtia glucozei, are proprietati antidiabetice si stimuleaza scaderea in greutate. Substanta este distrusa in cea mai mare parte atunci cand boabele de cafea se prajesc.

Comments Off on Cafea verde – Pro si contra sanatate Tags: , ,

Author:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.