Cafeaua, mai mult decât o necesitate

January 30, 2019 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Cafeaua este poate cea mai comună băutură și este întotdeauna bine venită, dimineața, în timpul serviciului și uneori chiar și seara.
Astăzi cafeaua se bea în toate colțurile lumii, în nenumărate forme și după rețete tradiționale dar și tot mai sofisticate iar fiecare băutor de cafea are defapt propria rețetă și propriul mod de a bea cafeaua.
Așadar, cultura cafelei este de a dreptul o artă iar pentru a ne bucura cum se cuvine de savoarea și aroma unei cafele trebuie să o și tratăm ca atare.
Mai întâi, ar trebui să alegem o cafea 100% naturală și un furnizor de încredere, cu vechime pe piață.. niște specialiști are din dorința de a deveni tot mai buni, aduc iubitorilor de cafea cele mai bune soiuri din diferite colțuri ale lumii.

De ce să ținem cont pentru a prepara cafeaua perfectă?

Folosește apă plată îmbuteliată sau apă filtrată de fiecare dată când prepari cafea și nu opta pentru apa de la robinet.
Adaugă scorțișoară, unt bio și pudră de cacao, toate în cantități mici. Aceste ingrediente, consumate frecvent, pot contribui la îmbunătățirea memoriei și a stării de spirit.
Dacă se bea cafeaua cu zahar, se pune în apă și o linguriță de zahăr pentru fiecare ceașcă, sau după gust; însă e important de știut, cafeaua are deja un efect stresant asupra corpului, dacă se adaugă și zahăr rafinat, efectul de stres asupra organismului se amplifică, deci ar fi mai bine să se consume cafeaua fără zahăr.
Cantitățile perfecte când vine vorba de cafea sunt următoarele: 2 linguri la 170ml apă. Bineințeles, dacă vrei o cafea mai tare, poți pune mai multă cafea. Important este să stai cât mai aproape de aceste cantități și să nu o fierbi prea mult altfel riscă să devină amară. 

Dacă vrei să păstrezi cafeaua proaspătă, ține-o într-un recipient etanș, într-un loc răcoros și întunecat. Recipientele din sticlă, ceramică sau metal sunt cele mai bune. 

Care este cea mai bună rețetă de cafea?

Preferința pentru espresso, cafeaua la ibric, la filtru, moka sau la presa franceză este una care ține de obișnuință, de stil și de personalitatea fiecăruia. Preferința pentru o anumită cafea sau pentru un anumit brand, depinde defapt de gustul cu care ne-am obișnuit.

După rețeta clasică turcească o cafea nu trebuie să fie foarte dulce iar boabele de cafea sunt măcinate chiar înainte de prepararea cafelei.

Dacă alegi rețeta armenească, înainte ca băutura să dea in clocot, se mai adaugă un vârf de linguriță de cafea. Ridică ibricul de pe foc atunci când se umflă zațul și apoi repetă încă o dată această mișcare.

După tradiția grecească, înainte de a ajunge în punctul de fierbere, dacă s-a format un inel de spumă în centrul ibricului, semn ce demonstrează că băutura este aproape gata, aceasta trebuie să fie luată de pe foc înainte să înceapă să dea în clocot.

Italienii, în schimb, preferă să utilizeze aparatele Moka.

Consumatorii înrăiți nu vor spune niciodată că o cafea este prea tare și nu o pot bea, în timp ce persoanele care nu sunt obișnuite cu gustul, pot avea o părere diferită. Cafeaua nu este evaluată prin putere, astfel că nu putem spune că o cafea este prea tare. Gustul este evaluat prin parametrii diferiți care pot ține cont de: saturație, dulceață, amărăciune sau acreală.
Așadar, să ne bucurăm de cât mai multe momente de relaxare și diverse sortimente de cafea pentru gustul fiecăruia. 

Comments Off on Cafeaua, mai mult decât o necesitate Tags: ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.