Ceasca de cafea verde, sursa zilnica de sanatate. Beneficiile cafelei verzi

May 29, 2018 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Multe studii medicale sustin ca o ceasca de cafea verde este mai sanatoasa decat obisnuita cafea prajita. Acest aspect este explicat de specialisti prin faptul ca in timpul procesului de prajire boabele de cafea isi pierd o parte din elementele valoroase. Se pare ca acest proces diminueaza cantitate de antioxidanti si acizi benefici pentru organism. Chiar daca ceasca de cafea verde nu este la fel de aromata este mai bogata in substante nutritive importante care sustin buna functionare a organismului. In randurile urmatoare vom descoperi cateva dintre beneficiile oferite de boabele neprajite de cafea.

Previne imbatranirea celulara, datorita aportului de antioxidanti

Cafea verde

In fiecare ceasca de cafea verde se gasesc cantitati impresionante de substante antioxidante, care permit functionarea la capacitate optima a organismului. Ficatul, inima, rinichii si pielea sunt principalele organe care beneficiaza de actiunea detoxifiant si purifianta a cafelei verzi.

Aceste substante intensifica activitatea metabolica la nivel mitocondrial deci sunt intensificate arderile celulare si schimbul de gaze. Trebuie mentionat ca activitatea antioxidantilor nu se rezuma aici si ca acestia favorizeaza neutralizarea radicalilor liberi nocivi. Polifenolii sunt substantele care previn imbatranirea si degradarea celulara.

Cafeaua verde – tonic pentru sistemul nervos

Boabele de cafea verde sunt stimulente extraordinare pentru creier. Pe langa faptul ca ofera o stare de dispozitie buna sunt si o sursa de vitamine pentru celulele nervoase, in plus au in compozitie substante care actioneaza ca excitanti asupra sistemului neuronal si stimuleaza formarea sinapselor, imbunatatind capacitatile de concentrare si invatare.

Persoanele care consuma cafea verde sunt mai energice si au o atitudine pozitiva, sunt mai bine dispuse si reusesc mai usor sa faca fata situatiilor stresante. Studiile au demonstrat ca cei ce consuma cafea verde in fiecare zi sunt mai putin predispusi sa dezvolte tulburari nervoase, anxietate si depresie.

O ceasca de cafea verde, solutia pentru o silueta perfecta

Cafeaua verde pe langa cantitatile impresionante de antioxidantii are in compozitei o serie acizi care sunt usor absorbiti de organism. Enzimele produse de acesti acizi inhiba productia de zahar si stimuleaza nivelul de zahar din sange, deci bautura poate fi consumata in siguranta de diabetici.

Un beneficiu foarte mare pe care il ofera cafeaua verde este faptul ca reduce stresul oxidativ si stimuleaza functiile metabolice, fapt ce o face perfecta pentru cei ce doresc sa slabeasca si sau sa isi mentina in limitele optime greutate corporala.

Pentru a beneficia de avantajele acestei bauturi este important sa se achizitioneze cafea verde naturala, fara arome artificiale, fara potentiatori de gust sau alte chimicale. Este important ca sursa de provenienta a cafelei sa fie una de incredere. Contengo Caffee este unul dintre buticurile exclusiviste care comercializeaza doar cafea verde de foarte buna calitate, provenita din prajitorii locale. Toate boabele sunt atent selectionate, uscate si transportata, astfel incat bautura preparata sa detina caracteristicile speciale care au consacrat-o.

Trebuie mentionat ca specialistii atrag atentia asupra unui aspect, cand vine vorba de cafea verde: modul de preparare. Spre deosebire de sortimentele prajite care trebuie oparite pentru a-si elibera aroma, cafeaua verde trebuie infuzata, doar in acest fel isi dezvaluie efectele benefice pentru organism.

Comments Off on Ceasca de cafea verde, sursa zilnica de sanatate. Beneficiile cafelei verzi Tags: , , ,

Author:

This author has published 58 articles so far. More info about the author is coming soon.