Efectele benefice ale cafelei proaspat prajita

July 30, 2018 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Multi iubitori de cafea proaspat prajita, de fapt, nu au nicio idee despre cum se prepara acest produs, chiar daca este foarte populara in intreaga lume. Cafeaua este o bautura stimulanta care iti permite sa te bucuri atat dimineata cat si pe parcursul zilei de o aroma unica.

cafea proaspat prajita

La prima vedere, bautura este facuta din aceleasi boabe de cafea, dar, de fapt, exista un numar imens de diferite amestecuri, fiecare, individual, avand un gust diferit si cate o aroma diferita. Insa, nimic nu este mai bun, decat boabele proaspat prajite de cafea. Prospetimea este criteriul pentru alegerea oricarui produs alimentar, acelasi lucru fiind valabil si pentru cafea. Cafeaua proaspat prajita are 4 avantaje principale:

Parfum inimitabil

Cafeaua proaspat prajita are o aroma unica revigoranta. Dupa aproximativ doua saptamani, aroma de boabe proaspete va incepe sa se erodeze. Dupa doua saptamani, parfumul isi pierde treptat saturatia.

Un gust bogat

Gustul bogat si aroma unica,  numai adevaratii cunoscatori de cafea le adora. Este foarte satisfacator si frumos sa iti incepi ziua cu o ceasca de bautura revigoranta, care are o aroma unica. Nimic nu se compara cu sentimentul de a deschide un pachet de cafea proaspat prajita si de a inspira profunda ei aroma.

Buna pentru sanatate

S-a dovedit de mult timp ca boabele de cafea au o cantitate imensa de antioxidanti. Cantitatea de antioxidanti depinde direct de prospetimea boabelor tratate termic. Aceasta inseamna ca boabele proaspat prajite contin cantitatea maxima de antioxidanti. In medicina, antioxidantii ajuta la lupta impotriva cancerului. Din acest lucru, se poate concluziona ca aceste minunate boabe proaspat prajite, pot ajuta la prevenirea cancerului mai mult decat alte tipuri de cafea. De asemenea, boabele tratate termic maresc eficienta sistemului imunitar. In plus, cafeaua este cunoscuta ca un stimulent general al corpului, care iti permite sa te bucuri, sa iti reincarci bateriile in momentul pierderii energiei si, de asemenea, sa cresti procesele globale de gandire.

Calitate

Cafeaua proaspat prajita este o optiune ideala pentru a face o bautura cu adevarat parfumata. Cunoscatorii unei palete bogate de cafea naturala si cei care abia incep sa inteleaga subtilitatile bunului gust, pun aceste boabe pe primele locuri in topul personal. Daca doresti sa deschizi un buchet de noi arome sau sa te rasfeti cu o reteta familiara pentru a obtine placerea maxima,  atunci este timpul sa bei cafeaua proaspat prajita.

Toti iubitorii de boabe proaspat prajite trebuie sa tina cont de faptul ca, chiar si dupa terminarea efectului de caldura, procesele de schimbare ale gustului continua. In prima zi dupa prajire, cafeaua “se odihneste”, iar varful gustului il poti atinge dupa cateva zile.

Se considera ca cele mai optime caracteristici ale aromei boabelor de cafea, pot fi atinse intr-o perioada cuprinsa intre 3 si 9 zile dupa prajire. Dupa o perioada de doua saptamani, pierderea substantelor aromatice devine vizibila, gustul bauturii finite fiind schimbat.

Multe studii publicate recent arata ca boabele de cafea proaspat prajita, sunt departe de a fi daunatoare pentru sanatate, asa cum s-a crezut mult timp. Acum cercetatorii au ajuns la concluzia ca boabele de cafea pot reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, boala Parkinson, dementa, accident vascular cerebral, cancer de ficat, cancer renal si de prostata.

 

 

Comments Off on Efectele benefice ale cafelei proaspat prajita Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.