Cum alegi ceasurile de mana barbatesti?

April 23, 2018 | Author: | Posted in Moda

Fiind considerate unele dintre cele mai importante accesorii pe care le poate purta un bărbat, putem spune despre ele ca sunt unele dintre acele piese care pot scoate din anonimat orice vestimentatie si pot transforma orice ținuta, ceasurile de mana barbatesti sunt un must have in garderoba oricarui barbat.

Acestea sunt unele dintre cele mai potrivite lucruri care pot fi oferite cadou unui barbat, cu siguranta fiecarui reprezentant de sex masculin fiindu-i pe plac ceasurile, indiferent ca este vorba despre un ceas scump, original, cat si despre o replica a acestora, mult mai accesibila in ceea ce priveste pretul.

Tot ce e mai important de știut este ca nu trebuie neaparat sa cumperi un ceas de mana foarte scump, este necesar insa sa ai grija de modul in care il ingrijesti, pentru a te tine ani de zile si sa tii cont de anumite aspecte atunci cand il alegi pentru a sti ca este un ceas bun.

Ceas barbatesc

Care sunt aspectele principale atunci cand alegi un ceas?

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand esti in cautarea unor ceasuri de mana barbatesti este stabilirea bugetului. Trebuie sa stii dinainte care este suma maxima pe care esti dispus sa o dai, iar asta difera in functie de facilitatile pe care le ofera.

  Diferentele intre anumite modele, care trebuie specificate, sunt:

  • Tipul de afișaj: analog, digital sau exista si posibilitatea de a le avea pe amandoua( acest tip de afișaj se numeste hibrid).

Tipul mecanismului: mecanic sau quartz. Ceasurile mecanice trebuie intoarse din cand in cand, iar celor cu quartz le este necesara o baterie. Mai exista si varianta de mecanism care se incarca automat daca sunt puse la mana. Ceasurile mecanice pot fi deosebite de cele cu quartz datorita secundarului care avanseaza cursiv in cazul ceasului mecanic si in pasi atunci cand vorbim despre ceasurile cu quartz. De cele mai multe ori, sunt alese ceasuri de mana barbatesti cu mecanism mecanic, chiar daca cele cu quartz sunt mai precise si au un pret mai mic.

  • Functiile suplimentare pe care le ofera, precum cronometru, Gps, barometru, puls cardiac, etc
  • Materialul din care este confectionat tipul curelei: metal,piele, cauciuc
  • Stilul in care doresti sa se incadreze: sport, elegant,casual sau anumite modele se pot incadra in mai multe stiluri. In aceasta categorie se incadreaza ceasurile smartwatch.
  • Producatorul sau marca ceasului: este de preferat sa se aleaga un ceas al unui producator de ceasuri, nu al unui designer renumit ce a decis sa isi largesca gama de produse,precum Hilfiger, Diesel sau  Calvin Klein.
  • Rezistenta atunci cand vine vorba de apa: de obicei este specificat pe ceas acest lucru,dar si valoarea in metri la care rezista ceasul in cazul scufundarilor. In cazul in care nu este specificat acest lucru, cel mai probabil ceasul nu dispune de aceasta facilitate.
  • Geamul ceasului: poate fi din plexiglas sau sticla minerala, cea din plexiglas fiind greu spart, dar mai usor de zgariat.
  • Carcasa ceasului: metal sau plastic. Modelele mai scumpe au carcasa din metal, iar modelele de lux folosesc in carcasa diverse pietre pretioase sau semipretioase( diamante, rubine, safire, cristale Swarovski)
Comments Off on Cum alegi ceasurile de mana barbatesti? Tags: , , ,

Author:

This author has published 51 articles so far. More info about the author is coming soon.