Ce sunt serviciile de brand si cine are nevoie de ele?

October 1, 2019 | Author: | Posted in Produse si Servicii

   Fiecare comapnie, noua sau veche, daca isi doreste sa fie cunoscuta de catre cei interesati de produsele sau serviciile oferite, au nevoie de servicii de branding de calitate, caci in acest fel se va putea diferentia de concurenta si va ajunge sa fie recunoscuta prin diverse moduri. Insa, pentru a putea sa se aiba parte de un astfel de brand, va avea nevoie sa apeleze la serviciile unei echipe de profesionisti, creativi si extrem de atenti la detalii.

Ce este brand-ul?

     Brand-ul ia nastere pornind de la un logo sau un slogan, insa, pentru a vedea cat de puternic este un brand, este necesar ca acesta sa fie promovat prin diverse moduri si sa se incerce  in permanenta o comunicare cu publicul tinta.

   Se poate spune despre brand ca este ceea ce ofera reputatie unei anumite companii si este, de asemenea, cel care poate contribui la consolidarea identitatii vizuale, a tuturor lucrurilor care te ajuta sa te diferentiezi de toti ceilalti. Toate aceste lucruri, puse impreuna, vor crea ceea se inseamna valori pentru compania si brand-ul respectiv si ele vor fi adoptate si comunicate oriunde, atat in interiorul companiei, dar mai ales in afara ei.

 Cu ajutorul serviciilor de branding este influentat modul in care arata si functioneaza serviciul sau produsul oferit de companie, dar si modul in care clientii pot ajunge la acesta si, bineinteles, modul in care totul este promovat.

   Serviciile de branding Armeanu sunt de fapt acele procese prin care se creeaza si se intretine un brand, mai exact, toate metodele prin care un anumit produs sau serviciu oferit de o companie ajunge sa fie cunoscut, sa comunice si sa se diferentieze de aceleasi produse sau servicii concurente.

Servicii de branding

   Este foarte cunoscut si termenul de rebranding, insa acesta reprezinta un proces nu foarte des intalnit, caci el presupune schimbarea logo-ului sau a numelui brand-ului, dar si o noua campanie de publicitate si elemente de identitate vizuale noi. 

   Ce tipuri de brand-uri sunt cunoscute?

    Exista mai multe tipuri de brand, iar printre acestea se numara acele brand-uri care nu sunt sau nu devin foarte cunoscute pentru clienti, apoi urmeaza acele brand-uri cunoscute de catre cumparatori. Bineinteles, toti isi doresc sa se afle in categoria acelor brand-uri care sunt cunoscute si acceptate de catre cumparatori si, mai ales, in acea categorie a brand-urilor cu un grad inalt de loialitate a clientilor si consumatorilor.

   Atunci cand compania beneficiaza de un grad inalt de loialitate a clientilor, aceasta are o serie de avantaje care nu mai este intalnita in alta categorie, si anume:

  • Costurile pe care le va plati compania pentru serviciile de marketing vor fi mult mai mici, datorita faptului ca brand-ul respectiv este cunoscut foarte bine de catre clienti si a reusit sa le castige increderea.
  • Compania are anumite avantaje in ceea ce tine de negocierile cu distribuitorii sau cu viitorii colaboratori
  • Compania isi permite sa creasca preturile produselor, caci brand-ul, fiind unul recunoscut, permite acest fapt
  • Se pot scoate pe piata multe alte produse, caci brand-ul ofera consumatorilor fideli destula incredere
  • Compania este oarecum protejata de competitori, prin intermediul preturilor, datorita brand-ului.
Comments Off on Ce sunt serviciile de brand si cine are nevoie de ele? Tags: ,

Author:

This author has published 84 articles so far. More info about the author is coming soon.