Iata ce nu stiai despre un plic!

July 12, 2019 | Author: | Posted in Produse si Servicii

L-ai folosit si tu de nenumarate ori, da riata ce nu stiai despre el. Un plic este este un produs de papetarie indispensabil in epoca moderna, chiar si daca tehnologia a evoluat enorm in ultimul timp, de la vremea cand scrisoarea era cea mai rapida metoda de a transmite informatia.

Un plic se gaseste sub diferie dimensiuni si culori

In prezent, exista o gama foarte larga de plicuri ce pot fi folosite in diferite moduri si situatii. De la materialul din care sunt confectionate, de la format la culoare, sau sistemul de inchidere, plicurile sunt adaptate necesitatilor fiecaruia dintre noi.

plic

Astfel, in functie de dimensiuni, plicurile se gasesc in urmatoarele formate:

  • plicuri C4: folosite cu documente A4;
  • plicuri C5: folosite cu documente A5 sau A4 pliate la jumatate;
  • plicuri C6: folosite cu materiale de marketing sau carti postale;
  • plicuri DL: folosite pentru expedierea sau transmiterea bancnotelor;
  • plicuri cu burduf: folosite in cazul unui volum mare de documente ce trebuie trimise impreuna.

Din ce materiale este confectionat un plic?

Plicurile sunt confectionate, in general, din plastic sau din hartie, fiecare avand caracteristici si utilitati sale specifice.

In cazul unui plic din plastic, acestea sunt transparente si se folosesc pentru arhivarea si pastrarea documentelor importante de la birou. Datorita plasticului, continutul nu se va deteriora, iar accesul va fi facil datorita transparentei acestui plic. Plicul confectionat din plastic are un sistem de inchidere adaptat folosirii in mod repetat, precum ariciul.

Pe de o alta parte, un plic din hartie contine o gama mai larga de modele destinate diverselor activitati. In functie de materialele folosite in confectionare si utilitatea pe care o vor avea, plicurile din hartie sunt simple, kraft, siliconice, gumate, cu burduf etc.

Scurta istorie

Primul plic dateaza de acum 4000 de ani, din vremea Babilonului, cand lutul neuscat era impaturit ca un dosar peste tableta cu informatii si apoi copt pentru a se intari si a proteja continutul. Fiind sigilat, informatia continuta nu putea fi accesata decat prin spargerea plicului, iar beneficiile sigilarii s-au propagat pana in prezent.

Astazi, un plic are diverse forme si utilitati si este confectionat in peste 185 de miliarde de unitati in fiecare an si este cel mai variat produs de acest tip.

La DPAP gasesti o gama variata de plicuri sub diferite dimensiuni si forme, disponibile oriunde in tara.

Comments Off on Iata ce nu stiai despre un plic! Tags:

Author:

This author has published 68 articles so far. More info about the author is coming soon.