5 lucruri retinut despre diferentele dintre barbati si femei

December 10, 2018 | Author: | Posted in Psihologie

Este vorba despre ceva mai mult decat preferintele acestora. Omenirea a petrecut o cantitate inutila de timp incercand sa descopere diferentele dintre sexe.
Dupa toate aceste secole, barbatii inca mai gasesc femei misterioase, iar femeile inca se mira la cat de inchisi pot fi barbatii cand vine vorba de emotii.

N-am invatat nimic de-a lungul anilor? Nu exista intr-adevar nici un plan genetic sau emotional pe care sa-l putem explica de ce barbatii si femeile actioneaza atat de diferit intr-o relatie?
Desi nu exista o foaie de parcurs simpla pentru sex, exista unele informatii pe care le putem culege atunci cand ne uitam la calitatile biologice, sociologice si evolutive unice ale barbatilor si femeilor.

1. Barbatii si femeile au evoluat diferit.
Acesta este doar un fapt biologic. De-a lungul timpului, creierul barbatilor a fost conceput pentru a se potrivi meseriei. Pentru a indeplini aceste sarcini, au trebuit sa invete sa se detaseze, sa-si suspende empatia. Intre timp, creierul femeilor a dezvoltat mult mai multe roluri relationale. Femeile au dat nastere, au lucrat in medii comunale.

Modul in care creierul barbatilor si femeilor a evoluat de-a lungul secolelor joaca cu siguranta un rol in modul in care acestea se raporteaza astazi. De aceea, femeile doresc adesea un dialog mai empatic de la barbatii lor, iar barbatii se simt criticati pentru ca nu au aceeasi capacitate emotionala.

2. Aceste diferente de evolutie nu fac lucrurile usoare.
O alta problema care trebuie luata in considerare este “nepotrivirea evolutionista”. Aceasta se refera la faptul ca corpurile si creierul barbatilor si al femeilor au evoluat pentru medii foarte diferite decat cele in care traiesc astazi.

3. Barbatii si femeile nu agreeaza intotdeauna sexul si romantismul.
Deoarece barbatii s-au dezvoltat fara aceleasi capacitati de dialog empatic ca si femeile, cele doua genuri au adesea opinii foarte diferite in ceea ce priveste atribuirea semnificatiei sexului si relatiilor. De exemplu, la barbatii este mai probabil fata de femeile sa creada ca sexul si intimitatea emotionala sunt acelasi lucru.

Acestea fiind spuse, au existat si cateva studii moderne care spun ca barbatii se indragostesc mai repede decat femeile. Astfel, barbatii si femeile trebuie sa-si dea seama ca, atunci cand vorbesc despre dragoste, ar putea avea o definitie complet diferita de partenerul lor – de aceea comunicarea este atat de importanta.

4. Sexul nu este totul.
In timp ce, da, exista diferente mari intre barbati si femei – mental si biologic – este important sa recunoastem ca unele lucruri sunt mai importante decat sexul.

Suntem mai mult decat barbati si femei. Suntem si indivizi. Daca incercati sa studiati variatiile evolutiei dintre sexe, trebuie sa luati in considerare si bioindividualitatea. Deoarece exista diferente intre TOATE fiintele umane, nu doar barbatii si femeile.

5. Relatia dintre barbati si femei evolueaza de-a lungul anilor.
Acesta este un lucru deosebit de important pentru cuplurile pe termen lung. Daca un cuplu se casatoreste in varsta de 20 de ani si isi dovedeste rapid diferentele, trebuie sa-si dea seama ca relatia lor va continua sa se schimbe si sa

Comments Off on 5 lucruri retinut despre diferentele dintre barbati si femei

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Additional Articles From ‘Psihologie’