Cat de importanta este efectuarea in mod regulat a unui test Papanicolau pentru orice femeie?

June 14, 2019 | Author: | Posted in Sanatate

Medicii ne spun ca un test Papanicolau trebuie obligatoriu sa faca parte din examenul ginecologic pe care orice femeie trebuie sa il faca in mod regulat

Scopul unui test Papanicolau este de a indentifica posibilele modificari ale celulelor de la nivelul cervixului si colului uterin.

Din pacate, ultimele statistici spun ca, aproximativ 2.5% din femeile care fac merg la medicul ginecolog pentru realizarea unui test Papanicolau regulat prezinta modificari specifice cancerului de col uterin.

Este important de stiut faptul ca recoltarea probelor pentru acest test este foarte rapida si nedureroasa. Testul Papanicolau despre care poti sa citesti mai multe aici: https://clinicaromgermed.ro/testul-papanicolau-iti-salveaza-viata-2/ a reusit sa salveze viata a milioane de femei pana in acest moment, permitandu-le medicilor specialisti sa diagnosticheze, trateze si indeparteze complet cancerul de col uterin cu mult timp inainte ca acesta sa se raspandeasca in tot corpul si sa fie fatal pentru viata femeilor in cauza. Utilizarea testului a redus cu aproximativ 75% decesele cauzate cancerului de col uteric.

test papanicolau

Daca ai peste 18 ani sau ti-ai inceput viata sexuala este important sa mergi la medic si sa iti faci un test Papanicolau in mod regulat

Toate femeile care au implinit varsta de 18 ani sau care si-au inceput viata sexuala mai devreme trebuie mearga la medicul ginecologic pentru realizarea unui test Papanicolau. Examenul pelvin impreuna cu aceasta examinare trebuie sa fie o rutina pentru fiecare femeie in parte, rutina de care aceasta trebuie sa tina cont si sa o respecte cu strictete. Chiar si femeile care au ajuns la menopauza trebuie sa faca regulat acest test.

La ce perioada de timp trebuie realizata aceasta procedura?

Primul test Papanicolau trebuie facut la varsta maxima de 21 de ani sau la cel mult 3 ani de la inceperea activitatii sexuale, daca aceasta a avut loc mai devreme de 21 de ani.

  • Femeile cu varsta cuprinsa intre 21 si 30 de ani, medicii recomanda ca acestea sa faca testul o data la 2 ani;
  • Femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 64 de ani, acestea trebuie sa faca testul o data pe an;
  • Femeile cu varsta peste 30 de ani si care au avut cel putin 3 teste regulate normale, pot face acest test o data la 3 ani;

In Bucuresti gasiti unii dintre cei mai buni medici ginecologi care va pot ajuta cu efectuarea unui test Papanicolau.

La o clinica medicala de specialitate se poate face testul Papanicolau sub atenta supraveghere a unor medici ginecologi cu o experienta mare. Sanatatea e importanta pentru fiecare. Mergeti la test!

Comments Off on Cat de importanta este efectuarea in mod regulat a unui test Papanicolau pentru orice femeie? Tags: ,

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.