Ce informatii cunosti despre specialitatea numita gastroenterologie?

July 22, 2019 | Author: | Posted in Sanatate

Numita gastroenterologie este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului.
Din pacate, de foarte multe ori oamenii care sufera de afectiuni din sfera numitam gastroenterologie evita sa mearga la doctor si prefera sa mearga la farmacie pentru a primi un medicament care sa le amelioreze problema,insa aceasta este o solutie pe termen scurt. In aceste cazuri este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.

Ce simptome indica faptul ca ar trebui sa iti faci programare pentru gastroenterologie?

Esofagul, stomacul, colonel, pancreasul, ficatul, toate acestea tin de sistemul dumneavoastra digestiv. Astfel ca poate fi un pic dificil sa va dati seama care sunt simptomele problemelor ce tin de gastroenterologie. Acestea se manifesta in moduri in care nici nu va asteptati, astfel ca daca observati urmatoarele simptome faceti-va o programare la timp la un cabinet specializat in tratarea acestora:

  • Dificultate in inghitirea alimentelor – daca se intampla sa intampinati dificultati la inghitire, nu lasati acest simptom sa treaca pe langa dumneavoastra. De asemenea, se poate sa aveti dificultati si in inghitirea apei. Iar unul din cele mai grave simptome care sunt asociate cu dificultatea de inghitire este ca aveti senzatia ca ati mancat destul dupa abia cateva muscaturi de mancare. Acest lucru poate indica cancer esofagian;
  • Pantalonii tai devin brusc prea stramti – daca se intampla ca pantalonii tai sa devina prea greu de inchis in comparatie cu acum cateva zile, cel mai posibil nu este faptul ca v-ati ingasat. Ci mai degraba acest lucru indica o poblema legata de gastroenterologie;
  • Pantalonii tai devin brusc prea largi – pierderea brusca in greutate poate fi un simptom al multor probleme de sanatate, inclusive al celor ce tin de gastroenterologie;
  • Nu mai aveti destul fier in organism – cand aveti lipsa de fier in organismul dumneavoastra intreg corpul resimte asta. Din aceasta cauza va puteti simti oboist in majoritatea timpului si aveti durei de cap, ughii fragile, va cade parul si va simtiti slabit.

Nu stii unde sa iti faci un astfel de consult?

gastroenterologie Vino la clinica medicala Romgermed. Aici vei gasi medici competenti si oferte de pret la orice specializare medicala ai nevoie. Programeaza-ti astazi o consultatie de gastroenterologie si evita agravarea simptomelor actuale.
Medicii de la Clinica Romgermed cred ca este mai simplu sa previi aparitia unei boli grave prin adoptarea unui stil de viata sanatos decat sa te chinui mai tarziu sa combati o problema care putea fi tratata cu mult timp inainte.

Comments Off on Ce informatii cunosti despre specialitatea numita gastroenterologie? Tags:

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.