Electrostimularea sau gimnastica pasiva din saloanele de remodelare corporala

March 12, 2018 | Author: | Posted in Sanatate

Electrostimularea este o procedura neinvaziva care se poate folosi in toate saloanele de intretinere si remodelare corporala.  Aceasta a fost folosita de ani buni de zile, desi nu in forma cu care suntem noi familiari in momentul de fata.Grecii si egiptenii utilizau anumiti pesti care generau curent electric pentru a trata durerile. Ulterior, dupa ce curentului electric a fost descoperit, a imbracat o varietate de forme si a evoluat semnificativ, astazi fiind folosita in medicina pentru tratamentul diverselor dureri.

Electrostimulare

Ca majoritatea dispozitivelor care se regasesc in saloanele de intretinere si remodelare corporala, electrostimularea este o procedura derivata dintr-o procedura,  initial, medicala.

Electrostimularea consta in obtinerea unor contractii musculare utilizand impulsuri electrice. Impulsurile sunt generate de un dispozitiv si sunt livrate prin electrozi spre piele aproape de muschii stimulati.  Electrozii sunt, de regula, niste placute de silicon care adera la piele. Impulsurile imita comenzile pentru contractie care vin natural de la creier  si determina muschii sa se contracte. Fiecare contractie musculara are loc cu un anume consum de energie.

Electrostimularea realizeaza contractii musculare izometrice,  fara modificarea lungimii fibrei musculare si fara implicarea articulatiilor. Contractiile repetate vor consuma cumulativ calorii. Zona vizata, de regula, intr-o sedinta de electrostimulare cuprinde coapse interior, coapse exterior, fese, abdomen, solduri, talie. Aceste zone pot fi modificate in functie de nevoile fiecarui client.

O sedinta de electrostimulare poate dura 30, 45 sau 60 de minute in functie de nevoile fiecarui client. In cadrul unei sedinte de electrostimulare cu durata de 45 de minute, numarul de contractii poate varia intre 500 si 1500 in functie de programul de lucru ales. Electrostimularea imbina exercitii de tip fitness cu exercitii de tip cardio, avand rezultate evidente in obtinerea unui tonus muscular imbunatatit si o reducere a volumului zonei supuse procedurii.

Prin stimularea intensiva a musculaturii se reduce in volum stratul adipos subcutanat din zona supusa procedurii. Vorbim despre reducerea in cm a zonelor. Electrostimularea nu reprezinta o metoda de reducere a numarului de kilograme. S-ar putea obtine un asemenea efect , de reducere a greutatii corporale, prin efectuarea constanta si intensiva a sedintelor de electrostimulare si un control foarte riguros al dietei, astfel incat caloriile consumate prin electrostimulare sa se constituie intr-un minus de kilograme.

Electrostimularea poate constitui o modalitate de a-ti mentine un tonus muscular bun in perioadele care nu iti permit sa faci nici un tip de exercitii, poate sa te ajute sa cresti tonusul muscular dupa o perioada lunga in care nu ai facut miscare, poate sa te ajute sa iti recuperezi mai usor mobilitatea dupa interventii care au dus la reducerea mobilitatii. De asemenea electrostimularea are capacitatea de a remodela zonele cu acumulari de grasime care te deranjeaza si de a ameliora aspectul de coaja de portocala ca urmare a reducerii volumului sau a unei mai bune drenari limfatice a zonei lucrate.

Electrostimularea poate fi combinata cu proceduri de reducere a tesutul  de grasime, precum cavitatie, criolipoliza, lipolaser sau proceduri  anticelulitice precum vacuum-ul.

Ca si celelalte proceduri care se regasesc in saloanele de intretinere si remodelare corporala nu este o metoda de combatere a obezitatii .

Comments Off on Electrostimularea sau gimnastica pasiva din saloanele de remodelare corporala Tags: , ,

Author:

This author has published 56 articles so far. More info about the author is coming soon.