Factorii declansatori ai rozaceei. Remedii eficiente impotriva acestei afectiuni

May 18, 2018 | Author: | Posted in Sanatate

Pentru problemele comune ale tenului precum acneea, alergii, ten gras sau uscat se gasesc remedii natuiste sau alopate mai mereu. Insa ce ne facem daca suferim de rozacee? Cum procedam daca cremele pentru rozacee utilizate nu au rezultatele dorite?

Intrucat pentru orice afectiune dermatologica s-au inventat medicii dermatologi este esential sa gasim impreuna cu terapeutul nostru o gama de creme pentru rozacee care sa se potriveasca stadiului bolii si care sa ne ajute sa tinem sub control aceasta afectiune enervanta.

Factorii care influenteaza aparitia rozaceei

Rozaceea este o boala dermatologica care afecteaza in special raza caucaziana, in procent de 30 is 50 %, iar in faza incipienta majoritatea pacientilor prefera sa recurga la creme pentru rozacee realizate din ingrediente naturale. Ca in cazul oricarei afectiuni serioase, inainte de a apela la remedii naturiste sau luate dupa ureche este necesar sa intelegm care sunt factorii declansatori ai rozaceei si sa cerem parerea unui specialist. In general factorii care declanseaza sau agraveaza aparitia rozaceei sunt: caldura excesiva sau expunerea solara, emotiile, consumul de alcool is alimentele fierbinti sau foarte condimentate. Totodata la baza acestei afectiuni dermatologice sta un proces imun exagerat care determina inflamarea vaselor capilare is inrosirea cu precadere a obrajilor, fruntii si a barbiei.

Gentle Cleanser

Daca in timp nu apelam la un tratament specializat precum cremele pentru rozacee, aceasta afectiune tinde sa se agraveze iar roseata care se manifesta va cuprinde treptat is decolteul sau gatul.

Remedii pentru tratarea rozaceei

Intrucat fiecare pacient este diferit iar stadiul acestei afectiuni este diferit in cazul fiecarui pacient, remediile urmate trebuie sa fie personalizate distinct, pentru fiecare persoana. Tocmai de aceea inainte de a utiliza de pilda creme pentru rozacee este necesar sa apelam la un specialist dermatolog.

Cremele pentru rozacee pe baza de acid salicilic sunt printre primele optiuni de tratament pe care dermatologii le recomanda pacientilor. Acestia recomanda aceste creme intrucat acidul salicilic determina o exfoliere a tenului si implicit indepartarea celulelor moarte de la nivelul epidermei. Astfel roseata de pe fata va fi ameliorata odata cu procesul de regenerare al epidermei.

O alta laternativa pentru pacientii care sufera roseata a fetei o reprezinta utilizarea de creme pentru rozacee contin o contitate mare de antioxidanti care au rolul de repara degenerarea epidermei is reducerea rosetei.

Pe langa tratamente amintite mai sus, medicii dermatologic prescriu pacientilor tratamente antibiotice anti microbiene topice care sunt aplicate atat local dar is in combinate cu antibiotice adminstrate oral pentru a avea rezultate mai bune. Cele mai intalnite combinatii de tratament sunt cremele pentru rozacee pe baza de metronidazol impreuna cu administrarea orala de doxiciclina sau eritromicina. In combinatie cu cremele pe baza de metronidazol mai este utilizat si acidul azelaic care are un rol important in reducerea efectului de descuamare si a pustulelor caracteristice rozaceei.

O ultima alternativa pentru tratarea rozaceei care se realizeaza exclusiv in clinici specializate este terapia cu laser si lumina intens pulsata care are rolul de a elimina aspectul inflamat al vaselor de sange, reduce considerabil roseata si porii mariti.

Comments Off on Factorii declansatori ai rozaceei. Remedii eficiente impotriva acestei afectiuni Tags: , , ,

Author:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.