Mierea de Manuka – cel mai puternic antibiotic natural din lume.

June 25, 2018 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi, Sanatate

Putini poate stiu ca unul din cele mai bune si eficiente produse naturiste, in intarirea si sustinerea sistemului imunitare este mierea de Manuka. Ea este cunoscuta de mult timp ca fiind foarte eficienta in tratarea mai multor boli si probleme de sanatate, insa abia in ultimii ani a inceput sa fie mediatizata.

Mierea de manuka provine din Noua Zeelanda si se provine de la albinele ce polenizeaza florile arborelui de Manuka. Ea este asa cum am zis folosita de triburile din aceasta tara, insa la abia putin timp dupa 1980 i se descopera adevarata valoare. Printre proprietatile mierei de Manuka se enumera: antibacteriena, antimicrobiena, antivirala, antioxidanta, antiseptica, antiinflamatorie şi antifungica. Datorita acestor proprietati astazi mierea de Manuka este singura miere de albine din lume recunoscuta si certificata de autoritatile medicale ca miere medicinala. Acest lucru nu a fost stabilit simplu sau usor ci in urma unr studii stiintifice indelungate si foarte riguroase.

Mierea de Manuka este o miere de culoare portocaliu inchis si are un gust foarte putin caramelizat. Secretul acestei mieri este Metilglioxalul. Desi aceasta substanta se gaseste in mai multe sortimente de miere de albine, doar in mierea de Manuka se gaseste intr-o concentratie atat de mare incat ii confera acesteia o putere bacteriana foarte mare.

Pe langa Metilglioxal, in mierea de Manuka se mai gaseste o substante ce face din aceasta miere unul dintre cele mai puternice antibiotice din lume. E vorba de peroxidul de hidrogen. Cu ajutorul celor doua substante mierea de Manuka poate combate si distruge cu brio o seria larga de microorganisme bacteriene şi fungice. Printre acestea se numara si celebrelele de acum E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis sau Helicobacter Pylori.

Puterea acestei miri de albine este uneori chiari si de 50 de ori decat a antibiticelor din farmacii. Din aceasta cauza si nu numai mierea de Manuka poate fi folosita pentru ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni gastro-intstinale, cum ar fi: aciditate şi reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziţi intestinali, gastroenterită.

 

Poate si din cauza celor de mai sus mierea de Manuka este ceva mai scumpa ajungand ca 1 kg de miere sa coste in jur de 100 euro. Insa asa cum spun speclistii, merita fiecare banut.

Comments Off on Mierea de Manuka – cel mai puternic antibiotic natural din lume.

Author:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.