Remedii eficiente contra acneei

May 2, 2018 | Author: | Posted in Sanatate

Acneea reprezinta si in acest moment una dintre cele mai importante probleme dermatologice cu care se confrunta foarte multi oameni si se incearca constant gasirea de noi solutii. Una dintre variantele pe care atat tinerii, cat si adulti supusi acestei afectiuni le pot incerca pentru a remedia efectele neplacute ale acesteia este crema acnee.

In prezent, conformunor studii, aproximati 50% dintre femei sufera de acnee intr-un anumit moment din viata in perioada de dupa adolescenta. Acest lucru se datoreaza atat dereglarilor horrmonale, cat si sarcinii, menopauzei sau chiar datorita metodelor de contraceptie.

Crema acnee

  Cum poti evita acneea?

O data aparuta, acneea este o afectiune pe care vei reusi cu greu sa o tratezi, insa daca tii cont de anumite aspecte, in timp o sa ajungi sa vezi rezultatele. Aceste lucruri care te pot ajuta sunt:

– programeaza o vizita la medicul dermatolog si incearca sa afli impreuna cu el care sunt cauzele aparitiei acneei

– incearca sa eviti un anumit tip de alimente( grase, prajite, dulci) si incearca sa optezi pentru o detoxifiere continua

– ai grija ca tenul sa fie mereu curat si evita sa atingi fata, deoarece de multe ori transferi microbi pe aceasta fara sa iti dai seama

– daca preferi sa te machiezi constant, evita sa incarci zonele afectate de acnee cu diferite produse cosmetice

– foloseste creme si lotiuni antiacneice potrivite tipului tau de ten.

Ce este de fapt acneea?

Acneea este o afectiune dermatologica prin care sebumul si celulele moarte ale pielii astupa porii, determinand astfel aparitia de comedoane rosii si umflate care ajung in timp sa produca desfigurari ale tenului.

Cea mai usoara frma de acnee este caracterizata de aparitia unor cosuri, a unor pete inrosite. Forma grava a acesteia consta in aparitia a sute de cosuri care ajung sa acopere in timp gatul, fata, pieptul si spatele. Aceasta din urma poate avea urmari destul de grave, de ordin psihic si emotional.

In multe dintre cazuri, acneea dispare in jurul varstei de 20 ani, deoarece aproximativ 85% dintre cei afectati fac forma usoara a bolii.

 Care sunt cauzele aparitiei acneei?

In adolescenta, cresc nivelurile serice ale hormonilor, ceea ce duce la cresterea secretiei de sebum. De aceea, cea mai frecventa cauza a aparitiei acneei in adolescenta este astuparea porilor.  Atunci cand sebumul se amesteca cu celulele moarte ale pielii, se blocheaza porii , ceea ce duce la aparitia infectiilor cu diferite bacterii, iar rezultatul este aparitia cosurilor umflate si pline cu puroi.

Ce tratament este recomandat pentru eliminarea acneei?

Tratamentul impotriva acneei are doua scopuri: reducerea numarului de cosuri deja aparute si prevenirea aparitiei noilor cosuri.

Cele mai indicate tratamente contra acneei si cicatricilor formate de acestea  trebuie sa reuseasca diminuarea acumularii de keratina, sa reduca inflamatia si sa vindece pielea.  De obicei acestea sunt ideale pentru toate tipurile de acnee si leziunile provocate de aceasta.

Majoritatea tratamentelor si cremelor impotriva acneei trebuie sa reuseasca reducerea inflamatiei si a productiei de sebum, dar si reducerea proliferatiei celulelor moarte si a nivelului de bacterii.

Comments Off on Remedii eficiente contra acneei Tags: , , ,

Author:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.