5 lectii pe care le puteti invata in momentul in care renuntati la slujba perfecta

February 28, 2019 | Author: | Posted in Sfaturi, Social

Cand vine vorba de cariera, nu exista o optiune garantata de succes. Alegerile inteligente se pot dovedi a fi terminate, iar presupusele locuri de munca sigure pot disparea din diverse motive. Alegerile care par riscante se pot dovedi a fi castigatore, dar singura modalitate de a sti acest lucru este sa riscati.

Iata ce trebuie sa stiti inainte de a va ridica si de va abandona slujba, mai ales cand nu aveti un plan solid:

1. Toata lumea va avea o opinie
Parintii dvs. vor incerca sa gaseasca un mod diplomatic de a va intreba daca v-ati pierdut mintile – urmata de intrebarea cum va veti plati facturile. Colaboratorii ar putea spune cum va admira curajul, dar pe la spate sa gandeasca ce miscare gresita ati facut.

Lectia
Ascultati-i pe toti, dar tineti minte ca este vorba despre viata si cariera dvs. Daca va veti trezi intrebandu-va „Ce s-ar fi intampla daca?”, dvs. sunteti singura persoana pe care o puteti asculta pentru deciziile pe care le luati, nimeni nu este in locul dvs. Teama de judecata este reala, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o lasati sa va retina.

2. Siguranta locului de munca este o iluzie
Mari companii si locuri de munca se poti inchide, nu este niciodata nimic sigur. Amintiti-va ca nu exista un „loc de munca permanent” si nici un fel de „companie sigura”. In cazul unei crize econimice sau din cauza altor motive, toate aceste job-uri care par sigure, se pot inchide intr-o secunda. Renumele organizatiei este un factor care sa cantareasca atunci cand luati o decizie – dar nu singurul factor.

Lectia
Siguranta locului de munca nu rezulta dintr-un rating de performanta sau din dimensiunea si istoricul trecut al unei organizatii. Securitatea provine din eforturile continue de a va dezvolta abilitatile comerciale si pasiunea de a oferi rezultate. Un set de abilitati puternice va vor ajuta sa aterizati pe picioare – oriunde va aflati.

3. Satisfactia la locul de munca se bazeaza pe diferenta
Este un cliseu, dar este si adevarat. Exista numeroase exemple de oameni care-si gasesc implinirea datorita a ceea ce fac in fiecare zi – nu cat de mult sunt remunerati. Indiferent de celelalte avantaje ale slujbei dvs., daca va doriti responsabilitati care vor avea un rezultat mai larg sau diferit, nu veti fi fericit pana nu gasiti o cale de a crea o diferenta.

Lectia
Sigur, puteti vedea cat timp puteti astepta la un loc de munca in care nu faceti o munca semnificativa. Cu toate acestea, nu este sustenabil pe termen lung. Mai mult, nu merita. Prin comparatie, trebuie sa va placa ceea ce faceti, numai asa veti fi pregatit pentru succes. Cand va ganditi daca sa spuneti da unei noi oportunitati, nu luati in calcul doar „titlul si salatriul” – luati in considerare si impactul pe care-l puteti avea.

4. Fiti deschisi la neprevazut
S-ar putea sa va ganditi: „Voi face o schimbare cand se va intampla ceva mai bun”. Daca stati intr-un loc de munca care va face nefericit – si, totusi, pastrati dorinta de a va schimba – treceti peste niste oportunitati potentiale de care nimeni nu stie. Uneori trebuie sa faceti primul salt. Daca acest lucru este imposibil, cel putin, fiti deschis cu oamenii in care aveti incredere.

5. Carierele sunt ca o calatorie
Este minunat sa aveti o anumita destinatie in minte sau poate doar o directie. Cu toate acestea, nu aveti nevoie de toate drumurile, intersectiile si semafoarele pe care le intalniti. Oprirea la atractiile de pe marginea drumului fac parte din distractia drumului. Prin eliminarea notiunii de intoarcere gresita, va deschideti mai multor experiente decat daca totul trebuia sa urmeze un plan specific.

Lectia
Fiti deschisi spre calatorie si puteti gasi ceva ce nu ati anticipat. Drumul este foarte important, de aceea nu trebuie sa-l ganditi la dunga, lasati viata sa va surpinda si acceptati ce vine pe parcursul drumului.

Comments Off on 5 lectii pe care le puteti invata in momentul in care renuntati la slujba perfecta

Author:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.