6 lucruri de retinut inainte de a obtine un tavan fals

July 16, 2018 | Author: | Posted in Constructii, Sfaturi

In timp ce va proiectati noua dvs. casa sau o remodelati pe vechea, exista cateva lucruri pe care poate le-ati avea in vedere, cum ar fi o bucatarie modulara sau un tavan splendid. In timp ce obtinerea unui tavan fals ar putea suna usor, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in minte inainte de a decide daca vreti, cu adevarat, unul sau nu. Mai jos, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a face un tavan fals.

tavan fals

Instalarea usoara a tavenului fals

Incercati sa faceti tavanul inainte sa va mutati in casa noua. Daca va refaceti casa si doriti sa adaugati un tavan fals la decorul existent, angajati profesionisti care sa promita sa termine sarcina intr-o zi sau doua si care sa stie ce au de facut.

Verificati inaltimii

Unele tavane necesita mai mult spatiu in inaltime decat altele, astfel incat sa verificati inaltimea inainte de a incepe, de fapt, sa le puneti. Fiti pregatit sa adaugati sau sa micsorati cativa centimetri din inaltime, deoarece foile vor ocupa o parte din camera.

Dimensiune si design

Daca doriti sa construiti un tavan fals in sufrageria dvs., verificati daca doriti sa acoperiti intreaga suprafata sau doar o parte din el. Deoarece tavanele false tind sa coste un pic mai mult, planificati bugetul in consecinta. In ceea ce priveste desenele si modelele, patratele si dreptunghiurile sunt cele mai populare, insa exista cateva optiuni disponibile pe piata care de exemplu, ar putea adauga casei dvs. o nota de stiluri moderne marocane sau traditionale arabe.

Vopsitul

Toate tavanele false trebuie sa fie vopsite in alb. Ati putea fi un pic mai experimental si sa folositi culori diferite. In timp ce nuantele de alb ofera de obicei un aspect curat, nuantele pamantesti, cum ar fi maro si portocaliu, fac ca tavanul sa arate mai greu, facand astfel un mediu bogat si confortabil.

Modificari

Nu este cu adevarat usor sa fixati sau sa instalati corpuri de iluminat intr-un tavan suspendat.Daca nu va priepeti, nici nu e recomandabil sa incercaati. Cu toate acestea, ati putea gasi o persoana profesionista care sa taie o mica parte din tavan, chiar daca poate fi reparat mai tarziu. Dar este ideal sa planificati totul in avans, astfel incat sa nu trebuiasca sa ajungeti la produsul final.

Intretinere si reparatii viitoare

Tavanele false nu necesita, de obicei, o intretinere grea. Curatarea regulata a tavanului cu un burete este de ajuns. Dar daca plafonul tau fals este alb, atunci ar trebui sa-l cureti de praf foarte des. De asemenea, e posibil sa vina un moment in care ar putea incepe sa arate plictisitor si sa fie necesar sa il vopsesti din nou.

Daca ajungeti intr-un punct in care nu va place designul sau forma tavanului, nu va trebui sa dati jos intreaga chestiune. Puteti doar sa indepartati sau sa rupeti anumite placi si sa le inlocuiti pe cele vechi cu cele noi si iata aveti un nou plafon.

 

Comments Off on 6 lucruri de retinut inainte de a obtine un tavan fals Tags: , ,

Author:

This author has published 32 articles so far. More info about the author is coming soon.