A trecut ceva vreme de la ultimul interviu? Reinventeaza-te in cativa pasi simpli!

March 8, 2019 | Author: | Posted in Sfaturi

Poate fi complicat sa incepi din nou cautarile pentru o colaborare pe termen lung, in masura in care nu ai mai lucrat o perioada. In tot acest timp este foarte posibil ca abilitatile tale sa se fi diminuat si chiar pierdut, insa nu trebuie sa te dai batuta nicio clipa! Trebuie sa iti aduni fortele in asa fel incat la interviu sa te prezinti cu cea mai buna varianta a ta si sa ii convingi pe cei din jurul tau ca tu esti persoana potrivita pentru postul vacant oferit de acea companie.

Cum voi fi contactata pentru un interviu?

Odata ce ai aplicat la un loc de munca, vei fi contactata pentru a programa un interviu – cu conditia ca firma / compania sa iti considere calificarile suficiente pentru acel post, bineinteles. In prezent, companiile pot sa va contacteze in mai multe feluri, asa ca fiti pregatite!

Mesaj text: Odata aflati pe lista potentialilor colaboratori, recrutorii vor trimite mesaje text pentru a contacta candidatii. Daca mesajele text au o semnatura, asigurati-va ca este profesionala si nu ceva care ar face pe cineva sa va judece cu asprime.

E-mail: Va recomandam sa creati un cont separat de e-mail strict pentru cautarea de locuri de munca. Verificati casuta de e-mail de mai multe ori pe parcursul zilei. Verificati si folderul de spam! Nimeni nu si-ar dori sa piarda o oportunitate deoarece mesajul a fost filtrat accidental ca spam.

Telefon: In timpul cautarii locurilor de munca, trebuie sa fiti foarte atente. Nu raspundeti la apeluri de la numere necunoscute daca nu va aflati intr-o zona linistita si aveti timp sa raspundeti in mod profesional. Apelantul ar putea fi un recrutor si va vor evalua din momentul in care ati raspuns la telefon.

Cu ce tipuri de interviuri ma voi confrunta?

Interviurile de angajare vin intr-o varietate de forme. Cel mai comun – si cel mai cunoscut – este interviul fata-in-fata (traditional). Cu toate acestea, este posibil sa intalniti cu unul sau mai multe dintre urmatoarele:

Interviuri video: Interviurile video devin foarte populare, datorita flexibilitatii si confortului acestora. Va trebui sa aveti la indemana o camera web si un microfon. Cele mai multe laptop-uri au incorporate aceste facilitati, dar poate doriti sa achizitionati dispozitive externe pentru o calitate mai buna a sunetului.

Telefon: Interviurile telefonice sunt la fel de populare in randul recrutorilor. Acestea va permit sa stati cu CV-ul si alte documente importante in fata pe durata discutiei telefonice. Le puteti lipi pe un perete, astfel incat sa puteti vedea cu usurinta documentele in timp ce raspundeti la intrebari. In plus, intervievatorul nu va auzi zgomote pe durata discutiei.

Un alt tip de interviu este un interviu informativ, care nu este exact acelasi lucru ca un interviu de angajare. Un interviu informativ este unul pe care il programati cu cineva din industria dorita si / sau loc de munca pentru a afla mai multe despre domeniu si / sau companie. Interviurile interpersonale pot fi modalitati excelente de a face conexiuni, de a strange informatii si de lua contact cu un angajator de vis.

Comments Off on A trecut ceva vreme de la ultimul interviu? Reinventeaza-te in cativa pasi simpli!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.