Abilitatile tale se potrivesc oricarui loc de munca?

May 16, 2018 | Author: | Posted in Sfaturi

La un moment dat ajungem in punctul in care luam decizia de a ne schimba activitatea si avem nevoie de un CV care sa atraga atentia unui manager sau un recruiter. A-ti cauta de munca este intotdeauna un process intimidant, de aceea trebuie sa analizam lucruile cu calm si sa gasim solutia optima pentru a ne prezenta aptitudinile in cel mai eficient mod.

Mai intai trebuie sa stabilim ceea ce stim sa facem cu adevarat. Intr-un document pe calculator sau pe o foaie, incercati sa redactati ceea ce v-ar recomanda pentru activitatea respectiva si care ar putea fi contribuita voastra la dezvoltarea companiei.

In timp ce faceti acest lucru, analizati fisa de post pentru a compara ceea ce va lipseste. In cele din urma, evidentiati rezultatele. Angajatorii prefera o persoana care indiferent de domeniul in care activeaza, poate sa scoata rezultate palpabile dintr-o situatie.

Atunci cand aplicam pentru un post intr-o alta industrie, este de datoria noastra sa facem experienta sa fie cat mai relevanta posibil. Adesea, trebuie sa conectam literalmentele lucrurile pe care managerul le cauta cu ceea ce stim noi sa facem si sa depasim decalajul dintre cee ace stim si ceea ce necesita pozitia respectiva.

In unele cazuri, acest lucru inseamna renuntarea la anumite lucruri care nu se vor aplica la noul loc de munca. Cu toate ca se discuta mult despre abilitatile des intalnite, nu trebuie sa le neglijam. Spre exemplu, daca vizezi un job in domeniul vanzarilor este important sa specifici faptul ca unul dintre punctele tale forte este comunicarea.

Abilitati precum munca in echipa, managementul timpului, rezlvarea problemelor sau gandirea critica reprezinta si ele la randul lor un avantaj pe care trebuie sa-l mentionam in CV-ul nostru. Indrazneste sa pui accent pe pasiunea ta fata de acest domeniu, cu toate ca este unul nou.

Inainte de a incepe cautarea propriu-zisa, informeaza-te cat mai mult despre evolutia industriei pe care o vizezi, care au fost ultimele modificari, care este nivelul salarial, dar si cel de promovare in cadrul companiei respective.

Pasul de a trece de la o activitate la alta este dificil, dar nu imposibil. Este la fel ca in viata de zi cu zi. Printr-un proces bine gandit si cu obiectivele setate pe termen scurt, mediu si lung, gasirea unui loc de munca in industria dorita va fi mult mai facila.

Discutiile cu prietenii, cunostintele va poate ajuta sa gasiti mai repede ceea ce cautati. Internetul este o unelta puternica cand vine vorba de informare. Te poti folosi de grupurile create unde se discuta despre acest domeniu de activitate, socializeaza, imparte experiente, nu te feri sa ceri sfaturi si recomandari, toate acestea vor ajuta in procesul de angajare.

Comments Off on Abilitatile tale se potrivesc oricarui loc de munca?

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.